PITANJE OD MILION DOLARA: Počinje da radi FONTANA NA SLAVIJI, a evo šta će TAČNO SVIRATI

Slavija
Promo

Generalna proba muzičke fontane na Slaviji predviđena je za ponedeljak, 5. juna u 21 sat, a dan posle će početi da radi.

 

Radovi na fontani, koja je u sredini kružnog toka na Slaviji, trajali su šest meseci, a bili su povereni firmi “PMC inžinjering”, pišu “Večernje novosti”.

Muzičku pratnju, kako se navodi, činiće u početku svetske numere, a kasnije će se vodeni slapovi smenjivati u ritmu srpskih šlagera.

Centralni bazen površine 804 kvadratna metra već je počeo da se puni vodom.

– Ova fontana biće simbol Beograda, a Slaviji najfrekventnijem beogradskom trgu sa oko 70.000 ljudi dnevno, dati potpuno novi izgled – rekao je gradski menadžet Goran Vesić za Novosti.

On je naglasio da veliki gradovi poput Beograda moraju imati monumentalne objekte kao što je ta muzička fontana, jer su takvi objekti njihova obeležja i nešto po čemu se trazlikuju od drugih.

Različite ritmičke slike stvoriće centralni mlaz, sa šest okolnih prstenova u kombinaciji sa rasvetom i zvukom. Svetlosne efekte formiraće 300 reflektora u centralnom bazenu i 75 u obodnom, a središnji vertikalni mlaz dostizaće visinu od 16 metara.

U okviru novih vodenih prezentacija, ispred hotela Slavija biće postavljen “totem” sa posebnim senzorima, koji će omogućiti prolaznicima da pokretima ruku “diriguju” mlazevima vode.

Ova atrakcija će biti otvorena tri sata tokom vikenda, a po završetku parka između Slavije i Ulice kralja Milutina “totem” će oplemeniti taj prostor.