PLAĆAJU I ONI KOJIMA NE TREBA: Zbog NOVE STAVKE na računu poskupljuje Infostan

Građani bi uskoro mogli da dobiju novu stavku na svojim računima za "Infostan", ukoliko bude usvojen predlog odluke o dopunama odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda, koja se tiče zbrinjavanja kabastog otpada.

Infostan
Dnenvo.rs

Na sutrašnjoj sednici će se pred odbornicima naći navedeni predlog odluke, i ukoliko on bude izglasan, račun za Infostan biće “bogatiji” za još jednu stavku, prenosi “Blic”.

– Posebno se iskazala potreba za izdvajanje na jedinstvenim uplatnicama naknada za iznošenje kabastog komunalnog otpada i posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada koje se po svom sastavu ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada. Ovo iz razloga što se navedene vrste otpada (otpad od elektronskih proizvoda, klima uređaja, istrošenih baterija, otpadnih ulja, boja, lakova, guma i sl.) prema zakonskoj regulativi, ne mogu više odlagati nekontrolisano, kao ni u opremu za sakupljanje komunalnog otpada iz domaćinstava. Za sakupljanje, transport, tretman i odlaganje navedene vrste otpada neophodno je da se iskaže mesečni iznosz naknade ove vrste usluga – navodi se u obrazloženju predloga odluke.

Šta ćemo još plaćati?

Kao predlog rešenja promenio bi se način plaćanja komunalnih usluga, odnosno dodala bi se usluga zbrinjavanja kabastog otpada, koja bi se za domaćinstva obračunavala po kvadratnom metru stambenog prostora, što znači da bi se mesečno plaćalo posebno:

– za usluge sakupljanja i transporta komunalnog otpada;

– usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada;

– i usluge tretmana kabastog otpada.