PLAMEN BIO VISOK DESETAK METARA: Nakon velikog i snažnog nevremena, GROM ZAPALIO KUĆU u Jagodini

Posle velikog nevremena u Jagodini grom je sinoć zapalio krov jedne kuće.

Gromovi
Instagram/mohandesernest

Grom je, kako se pretpostavlja, pogodio metalnu šipku TV antene i napravio veliku rupu, a plamen je ubrzo izazvao požar i progutao gotovo ceo krov dvospratne privatne kuće. Vatrogasci su, sa dva vozila, uspeli da ugase vatru, koja je napravila veliku materijalu štetu i zapretila objektima u susednim dvorištima.

Posle snažnog udarca i detonacije plamen je bio visok desetak metara, ispričao je jedan od komšija.

U celom naselju nestala je i struja, a oko zapaljene kuće okupio se veliki broj ljudi. Neki od njih kažu da se detonacija osetila i u drugim delovima grada. Na sreću, niko nije povređen.

U vreme udara groma u prizemlju kuće spavala je baka, koja tvrdi da ništa nije čula i da su je tek vatrogasci probudili. Mlađi deo porodice otputovao je na more, tako da je, možda, veća tragedija izbegnuta.

Vatrogasci su za nekoliko sati uspeli da ugase vatru, ali zbog svake sigurnosti dežurali su tokom cele noći. Šteta je velika, ali tek će tokom dana biti utvrđena.

Stručnjaci se, kako piše RTS, još čude i pitaju kako je grom pogodio znatno nižu kuću, iako se ona nalazi u neposrednoj blizini objekata sa gromobranima, među kojima su dimnjak jagodinske pivare i desetak stambenih višespratnica.loading...