Planirate da Uskrs i Prvi maj provedete u prirodi? Onda treba da znate DA LI ĆE PADATI KIŠA

1. maj
Dnevno.rs

Do 3. maja očekuje nas promenljivo i nestabilno vreme, sa čestom kišom, lokalnim pljuskovima s grmljavinom i promenama u temperaturi.

 

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana će u većem delu Srbije biti suvo, ali se zatim očekuje naoblačenje, koje će ponegde doneti kišu i grmljavinu. Za Prvi maj i Uskrs smenjivaće se sunce, kiša i oblaci, a temperatura neće ići preko 20 stepeni.

– Do 3. maja očekuje nas promenljivo i nestabilno vreme, sa čestom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Maksimalna temperatura će biti oko prosečnih vrednosti, uglavnom od 15 do 20 stepeni – rekli su u RHMZ.

Prema svemu sudeći, lako se može desiti da kiša upropasti i prvomajski uranak, koji su mnogi planirali da provedu na brojnim izletištima, ali kako navode meteorolozi, kiša ne bi trebalo da pada ceo dan.

Inače, tokom jučerašnjeg dana u pojedinim delovima Srbije padao je sneg, i to na Zlatiboru, Fruškoj gori, Kopaoniku, a zabelelo se i u nekim brdskim predelima. Zlatibor je ujedno bio i mesto koje je zabeležilo veoma nisku temperaturu za ovo doba godine i ona je iznosila minus tri stepena. Sneg je padao i u pojedinim mestima u regionu.