PLANOVI ZA NOVI BEOGRAD U BUDUĆNOSTI: Niču 4 kule i NOVO NASELJE, a evo i gde tačno!

Novi Beograd
Wikipedia.org

Planovi za komšiluk "Kombank arene": na praznom placu moglo bi da "nikne” novih 380.000 kvadratnih metara prostora. Praviće se stanovi za 3.600 ljudi.

 

Prazan plac preko puta “Kombank arene” mogao bi uskoro da popuni novih 380.000 kvadrata, kako predviđa Nacrt plana detaljne regulacije blokova 25 i 26, koji je na javnom uvidu do 4. marta.

Budući investitor moći će da sagradi čak četiri kule do 120 metara visine, ali i još pet nižih objekata, kako pišu Večernje novosti.

NAJLEPŠE VRAČARSKE ULICE: Njima svakodnevno koračate, a NE ZNATE KO SU LJUDI ČIJA IMENA NOSE

Svoj novi dom moći će da potraži 3.600 stanara u Bloku 26, a odmah u komšiluku biće i poslovni centar, tik uz buduću planiranu stanicu metroa. Četiri kule duž Bulevara dr Zorana Đinđića biće naspram još jedne višespratnice sličnog gabarita na Bulevaru Mihajla Pupina. Na toj liniji biće i nadzemna pasarela, koja će voditi do centralnog trga, okruženog i drugim nižim građevinama. U budući plato, okružen parkovima, biće integrisana i već postojeća crkva Sv. Simeona Mirotočivog.

Osim novih pristupnica za ulazak automobila u Blok 26 iz ulica Antifašističke borbe, Španskih boraca i Bulevara Zorana Đinđića, planira se još dostupnih mesta za parking na tim saobraćajnicama – ukupno 283. Predviđena je i izgradnja četiri depandansa za ukupno 80 mališana umesto vrtića, dok će školske klupe morati da potraže ili u već tri postojeće ili u nove tri škole, koje će se tek graditi u blokovima 22, 29 i 30. Takođe, u prizemlju zgrade formiraće se i zdravstvena jedinica za primarnu zaštitu.

POSLE VIŠE OD 100 DANA: Evo kada će biti uklonjeni novogodišnji ukrasi

Uskoro će se znati da li je rad arhitekata Jovana Mitrovića i Dejana Miljkovića izabran kao idejno rešenje za ovaj projekat uzaludno čekao plan detaljne regulacije. Vlasnici zemljišta i dalje su preduzeća “Energoprojekt” i “Napred”.