JKP "Veterina Beograd" nastavila akciju obeleževanja "ničijih pasa" stavljajući im okovratnike. "Gradski psi" su vakcinisani, sterilisani, čipovani i očišćeni od parazita.

Beograđani koji su primetili pse lutalice s plavim ogrlicama po ulicama ne treba da brinu, jer su to sada – “gradski psi“. Oni su vakcinisani, sterilisani, čipovani i očišćeni od parazita, a boja šnale na okovratniku označava godinu u kojoj je “Veterina Beograd” to uradila.

Između 300 i 400 pasa na ulicama Beograda u protekla dva meseca dobilo je svetloplave ogrlice. Ovo su “gradski psi”, koje sugrađani mogu da nahrane, igraju se s njima.

Ogrlice su od neoprena, ne mogu da se pokidaju, a u prvim mesecima štite i od buba i krpelja. Upravo smo završili jedan deo Mirijeva, a u skladu sa sredstvima i onako kako nam svakodnevni posao diktira, obilazićemo deo po deo grada– kaže Budimir Grubić, direktor “Veterine Beograd”.

Ta vrsta identifikacije, tvrde čelnici “Veterine Beograd”, pomoći će i njima zbog revakcinacije, ali i sugrađanima, jer ogrlica označava da su životinje prošle program ove ustanove.

Napravili smo različite boje kopče na ogrlici, pa bela označava da je pas vakcinisan 2017. godine, narandžasta će označavati 2018. U narednom periodu napravićemo ogrlice koje će svetleti pod farovima automobila, pa se nadamo sprečavanju udesa u kojima stradaju psi, kojih je sve više – kaže Grubić.