PLENKOVIĆ O NAPADU HULIGANA KOD KNINA: “Ovo su dela pojedinaca koja treba sankcionisati”

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio je danas incident u kafiću kod Knina, gde su maskirani napadači upali u kafić i povredili pet osoba medju kojima i devetogodišnje dete, ali je istakao da se radi o delima pojedinaca, a ne o klimi u društvu koja podstiče nasilje.

Wikipedia

– Ja ne vidim takvu klimu. Ovo su individualna dela pojedinaca koja treba sankcionisati – rekao je Plenković novinarima, prenosi N1.

Dodao je da je ono što radi Vlada “upravo obrnuto”, jer traži da se smanji polarizacija u društvu i isključivost i se spreče oni “koji hoće tenzije u društvu, a takvih je dosta”.

On je naglasio da treba sankcionisati počinitelje takvih dela i da je to najbolja poruka i rešavanje problema.

– Uvek ima onih koji su devijantni. Ne daj Bože da je to pravilo, to bi bila jako zabrinjavajuća okolnost u Hrvatskoj. Zato sam rekao da manjine treba da budu deo parlamentarne većine u Hrvatskoj, da ostvaruju svoja prava. To za većinski narod nije problem, nego plus. Ako štitimo prava manjina, lakše ćemo se zalagati za prava naših manjina u tim zemljama – rekao je Plenković.

Goste kafića koji su sinoć gledali TV prenos utakmice Jang bojs – Zvezda u mestu Uzdolje blizu Knina napalo je 15 maskiranih osoba, a medju napadnutim je bilo i žena i dece, javili su hrvatski mediji.