POBEGLA NA VREME: Naša poznata glumica otkrila zašto je odustala od škole Mike Aleksića

Mnoge naše javne ličnosti, a posebno glumce, šokirala je ispovest mlade glumice Milene Radulović u kojoj je priznala da ju je učitelj glume, Miroslav Mika Aleksić, silovao.

printscreen

Sve glumce iznenadila je i zgrozila ova vest budući da Mika važi za jednog od naših uticajnih, istaknutih i uglednih scenarista i reditelja. Nakon Milenine optužbe oglasila se i Iva Ilinčić koja je Aleksića takođe optužila za seksualno uznemiravanje, a njega su nadležnim organima prijavile još mnoge devojke, za slične nedozvoljene radnje.

U, do sada uglednu, školu glume “Stvar srca” Miroslava Aleksića išla je i naša proslavljena glumica Milica Milša, koja se tamo, upravo zbog njegovih metoda i načina rada zadržala samo jedan dan.

Podržavam žrtve uvek i podržavam i Milenu i Ivu i sve devojke. Neka idu do kraja, one su tako hrabre. Ja sam bila samo jedan dan kod njega u školi, na jednom času. Meni se nije dopao taj jedan čas i ja sam to otvoreno i rekla pred svom tom decom tamo i pred njim. Više nikada nisam došla. Rekla sam da mi se ne dopada i pred njim, i to zašto je takav prema toj deci. To je bilo u Radio Beogradu, ja sam bila tinejdžer,  i desilo mi se to da sam čekala lift, sa ostalim nekim ljudima, odraslim. Bio je i on i rekao mi je da lift nije za mene. Ja sam pomislila da je možda prepun lift i da bih možda trebalo da sačekam drugi zbog težine i toga, međutim on je rekao da taj lift nije za mene, da je to za njih, a da ja moram da idem peške. I ja sam na to rekla: ” Ne, ako je lift za vas, onda je i za mene, ja se ne razlikujem od vas” i ušla  u lift. Došla sam gore, na čas. Tamo, na času, gledala sam sve to i nije mi se dopalo, ni takva atmosfera ni takvo ophođenje, apriori autoriteta prema nekome… Ja tako nisam vaspitana, ja to ne prihvatam i lepo sam tako i rekla. Zašto da se tako ponaša prema njima, pa oni nisu ništa krivi. Prosto, nije mi prijalo. Ti metodi meni nisu prijali i nikada više nisam otišla. Naravno, nikome ne pada na pamet da se tako nešto može desiti, međutim to se dešava u svim sferama pa i u školama glume. Nažalost, to je realnost protiv koje treba da se bori – kaže Milša.

Milica je potom otkrila i da se je srela sa Aleksićem mnogo godina kasnije, kao i šta joj je tada rekao.

Sreli smo se posle dosta godina, na Festivalu u Herceg Novom gde sam imala svoj film i on mi je rekao: “Ja sam znao da ćeš ti da uspeš, ti si bila takav karakter, odmah sam to znao.”

Milica je otkrila i da li je mogla da pretpostavi da se takve gnusne radnje mogu odvijati u jednom dečijem studiju za glumu.

Nije mi palo na pamet da se takvo zlostavljanje tamo može dešavati, iako nije bilo prijatno… Za mene je bio grub i apriori autoritet ne prihvatam, ni zbog čega. Takvo ponašanje mi nije prijalo i mislim da nikome to i ne prija.

Milica je odgovorila i šta misli o tome što je Aleksić uspevao da deci nametne autoritet čak i više od samih roditelja, pa su ga mnogi nazivali “drugim ocem” ili “trećim roditeljem”.

To je već neki drugi problem, to nije normalno. To je onda neki psihološki problem i ta deca kreću rano, od nekih desetak godina i tu se svašta može raditi i uticati. U svakom slučaju strašno! Nema niko prava nikoga da zlostavlja i uvek sam na strani žrtve i podržavam devojke, bravo za njih! One su hrabre i svaka im čast i treba ih podržati. Veoma je bitno to što su uradile. Krenule su u tu bitku i treba da ih podržimo, kao i sve žene, u svakoj profesiji. Trebalo bi da se već jednom čuje glas ugnjetavanih i jednostavno da se stane na put takvim ljudima – kaže glumica.loading...