POČELA ISPLATA 100 EVRA: Penzioneri došli po novac, REDOVI pred bankama i poštama od 6 UJUTRU (FOTO)

Od danas penzioneri mogu u banci Poštanska štedionica i poštama da podignu pomoć od 100 evra. Redovi su se formirali od ranog jutra, a iz banke Poštanska štedionica poručuju da će raditi do 18.00.

Printscreen

Redovi pred bankama i poštama formirali su se još u 6.00 ujutru. Ispred centrale banke Poštanka štedionica penzioneri su dobili maske i rukavice, ali i prvu jutarnju kafu jer su došli rano ujutru.

“Banka je počela da radi u 8.00 i radiće do 18.00”, kaže za RTS Aleksandar Čortan dodajući da je procedura ubrzana jer je povećan broj šalterskih radnika.

View this post on Instagram

Danas je krenula isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za penzionere koji imaju tekući račun u Banci Poštanska štedionica i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci. Prethodno je u petak 15. maja isplaćena ova jednokratna pomoć za oko 100.000 penzionera, koji su tog istog dana mogli i da raspolažu novcem. U filijalama Poštanske štedionice penzioneri mogu da podignu u dinarskoj protivrednosti 11.759,40 dinara. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura Banke Poštanska štedionica, kao i na šalterima pošta. Sve ekspoziture banke će u danas, 16. maja raditi sa izmenjenim, produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova. Znamo da penzionerima nije bilo lako u prethodna dva meseca. Ali oni su svojom odgovornošću pokazali da imaju poverenje u državu i one koji je vode. 🇷🇸

A post shared by Siniša Mali (@mali_sinisa) on

“Svih 185 ekspozitura banke Poštanska štedionica je otvoreno, a banka će raditi sve dok i poslednji klijent ne bude uslužen”, kaže Čortan.

Penzionerima koji inače penziju primaju na kućnu adresu otvoren je namenski račun gde je uplaćena pomoć od 100 evra. Prema Čortanovim rečima, oni mogu novac da podignu u banci uz ličnu kartu.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je penzionerima isplaćeno 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, tj. 11.759,40 dinara.

Precizirao je i da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama.

Naredna isplata 100 evra pomoći biće za socijalno ugrožene, a zatim će novac biti uplaćen i ostalim građanima koji su se za pomoć prijavili onlajn ili putem telefona.