Počinje izgradnja MUZIČKE FONTANE NA SLAVIJI, spremite se za KOLAPS

Trg Slavija
Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potpisivanju ugovora o izgradnji fontane na Trgu Slavija.

 

Vesić je istakao da je ugovor potpisan sa kompanijom PMC inženjering iz Beograda u vrednosti od 254 miliona dinara, dok je rok za završetak radova 155 dana.

– To će biti najveća fontana u Beogradu, s prečnikom od 32 metra, dok će vodoskoci ići i do 16 metara. Reč je takođe o muzičkoj fontani sa dodatnim softverima za animaciju slika, kao i regulisanje vodoskoka prilikom jakog vetra. Treba istaći da nova muzička fontana neće biti u funkciji tokom zimskih meseci, s tim da će u tom prostoru biti postavljane novogodišnje jelke i slični ukrasi – ukazao je Vesić i izrazio zadovoljstvo što će se radovi odvijati tokom cele zime i da neće ometati redovan saobraćaj.

On je najavio da će paralelno sa izgradnjom fontane na Slaviji biti raspisan i tender za rekonstrukciju saobraćajnice oko samog Trga Slavija, Bulevara oslobođenja i Ruzveltove ulice.

Radovi, kako je izrazio očekivanje, u Ruzveltovoj treba da počnu već u martu, a ostale dve deonice u maju ili junu naredne godine. Gradski menadžer je takođe izrazio zadovoljstvo što je Direkcija raspisala tender rekonstrukciju Makenzijeve ulice, u delu do Katanićeve.

– Projekat predviđa da čitava Makenzijeva, Cara Nikolaja i Mileševska do Žičke ulice, u dužini od 2.100 metara, bude rekonstruisana. Tender za prvi deo rekonstrukcije Makenzijeve, u dužini od 450 metara, završava se do 5. decembra. Posle završenih radova postojeće dve trake biće proširene na četiri, što će znatno unaprediti saobraćaj u predelu Slavije – najavio je Vesić.

Direktor PMC inženjeringa Nikola Vukanić zahvalio je Gradu Beogradu na ukazanom poverenju i istakao da je njegova kompanija spremna da ovaj zahtevan posao uradi profesionalno i u zadatim rokovima. Ugovor u ime Direkcije građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potpisao je direktor Branislav Popović.loading...