POČINJE IZGRADNJA “TESLA GRADA”: Karić OBEĆAVA – Nikad JEFTINIJI KVADRAT STANA u ovom naselju

tesla siti
Facebook/Bogoljub Karić

Projekat decenije ili šarena laža? Bogoljub Karić, BK grupa i Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije (koje je praktično osnovao Karić) najavili su da će do kraja godine u Makiškom polju započeti gradnju „Tesla grada“, u kojem će se cene kvadrata stana kretati između 400 i 500 evra. Gradski čelnici, međutim, ovo niti potvrđuju, niti demantuju.

 

Ovaj projekat biće grad u gradu. Bogoljub Karić je u dogovoru sa gradonačelnikom isplanirao da se do kraja godine krene sa radovima. Predviđena je izgradnja 100.000 metara kvadratnih stambeno-poslovnog prostora. Kvadrat će koštati od 480 do 500 evra, no ipak ukoliko se neko odluči za luksuznije stanove, cena kvadrata biće naravno skuplja. Mi od tih stanova imamo dobit pet odsto, za razliku od ostalih preduzetnika koji imaju čistu zaradu – objasnio je generalni sekretar UIPS-a, Velibor Stević.

U Makiškom polju predviđena je izgradnja oko dva miliona kvadrata prostora, a svi radovi bi trebalo da budu završeni do 2030. godine. Predstavnici BK grupe pre nekoliko nedelja susreli su se u Starom dvoru sa gradonačelnikom Sinišom Malim i gradskim arhitektom Milutinom Folićem.

Dragi moji, gradonačelnik je dao odobrenje da se izgradi 800.000 metara kvadratnih, dok je BK Grupa predožila da se u svim opštinama u Srbiji gradi na lokacijama koje rukovodstvo opština odredi. “Tesla grad” će biti novi Singapur, a lokacija za gradnju će biti Makiš! Grad Beograd je dao zeleno svetlo, a na Makišu ćemo pored poslovno-stambenog prostora graditi i nacionalni stadion, škole, vrtiće, medicinske ustanove i sve ono što je neophodno jednom modernom naselju nalik na one u Parizu, Njujorku, Moskvi ili Londonu – napisao je na svom Fejsbuk profilu posle sastanka Bogoljub Karić.

Zemljište na kojem bi se eventualno gradio “Tesla grad” pripada Gradu Beogradu. Međutim, čak ni posle drugog sastanka sa predstavnicima BK grupe u poslednje tri godine, sa istom temom razgovora, nije bilo zvaničnog saopštenja, a ni čelnici prestonice nisu želeli zvanično da razgovaraju o ovoj temi.