POČINJU LETNJE GUŽVE: Vozače na graničnim prelazima očekuju višečasovna čekanja!

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je jutros da se zbog velikog broja stranih državljana koji prolaze kroz zemlju na putu ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, stvaraju duge kolone sa očekivano dužim zadržavanjima na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima.

granični prelaz
print screen/youtube.com/RTV Yu Eco

AMSS podseća da je vreme zadžavanja na graničnim prelazima promenljivo i da pored asistencije policije da rasterete pojedine prelaze, konstantno jak priliv vozila može formirati duže kolone zbog čega se savetuje korišćenje alternativnih, manje frekventnih prelaza.

Zadržavanja se beleže na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u zemlju u vremenskim intervalima od 30 do 60 minuta, kao i na izlazu iz zemlje na prelazu Gradina od oko 150 minuta. Na ostalim graničnim zadržavanja za putnička vozila su za garderobe do 30 minuta.

Do 27. jula naplatna stanica “Žednik” biće zatvorena u smeru ka Horgošu zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na autoputu E-75. Alternativno isključenje s autputa je naplatna stanica “Bačka Topola”.

Radovi su u toku na više deonica na putevima u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.loading...