POD TREMOM i KLECANJE KOLENA: Prvi put s premijerom na jutrenje uveliko u toku, evo šta kažu građani Srbije

Vučić
Beta

Premijer Aleksandar Vučić je u zgradi Vlade Srbije u Nemanjinoj 11 počeo razgovore sa građanima u 05.30 sati, a ispred Vlade Srbije dosta njih čeka da ih premijer primi

 

Za razgovore sa Vučićem prijavilo se 5.000 građana.

Građani su pred Vladu Srbije došli ranije pre zvaničnog početka razgovora i strpljivo čekaju u redu.

Među građanima ima i penzionera, onih koji se jedva kreću i kojima su policajci pomagali da dođu do ulaza u Vladu Srbije, kao i dece.

Građani koji su danas razgovarali sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem izuzetno su zadovoljni što su imali priliku da svoje probleme iznesu premijeru, za koga veruju da će im pomoći da se izbore sa njima.

Jedna od njih, medicinska sestra u penziji Slavica Stanković bila je među prvima koje je premijer Vučić primio, a novinarima je rekla da se premijeru obratila zbog problema u Domu zdravlja Voždovac, gde je, kako tvrdi, bilo malverzacija oko dodele stanova solidarnosti.

Iznenađena sam premijerovim prijemom i dobrom organizacijom. Prijavila sam se i nisam očekivala ni do jeseni da ću biti pozvana, ali me je premijer već prvog dana primio.  Kada sam dolazila klecala su mi kolena, ali ljubaznost ljudi koji su me primili je dovela do toga da se opustim i iznesem svoj problem – rekla je Slavica Stanković.

Stankovićeva kaže da je sa premijerom vodila normalan razgovor i da je obećao da će uraditi sve što može već tokom dana.

– Premijeru svaka čast za sve što radi za svoj narod i zemlju – istakla je Stanković.

 

Gospođa Radica iz Beograda je, takođe, bila među prvima sa kojima je Vučić od jutros razgovarao, a novinarima je rekla da ju je premijer saslušao, da je ona iznela svoje probleme oko legalizacije objekta, a da joj je on obećao da će do oktobra to biti rešeno.

Ona je uverena da će premijer to i ispoštovati i da će njen problem biti rešen.

Zorana Mišović, stanarka jednog objekta u Južnom bulevaru, premijeru se obratila zbog problema sa investitorom, koji, kaže, traju već 16 godina. Vučiću je, kako je rekla novinarima, prenela probleme stanara te zgrade, od kojih su poslednji bespravna nadogradnja.

Došla sam kod premijera i mislim da sam uradila pravu stvar i mislim da ćemo uspeti da ovog puta inspekciju osvestimo da poruši, jer ima sva pravosnažna rešenja –  rekla je Mišović i navela da je kod premijera naišla na veliko razumevanje.

Kaže i da je Vučić za stanare te zgrade poslednja mogućnost za rešavanje njihovih problema.

Kako saznaju Novosti, ispred zdrade Vlade okupio se i priličan broj građana koji nisu dobili poziv za razgovor sa premijerom, ali se ipak nadaju da će premijer moći i njih da sasluša.

Do 9 časova premijer Srbije obavio razgovore sa 25 građana. Uglavnom su to bili Beograđani, a prvi građani iz unutrašnjosti došli su iz Vojvodine, tačnije iz Veternika i Bačke Palanke.

Oni su na red došli oko 8.30. Kažu da su imali tremu, da do ulaska na razgovor nisu mogli da veruju da će ih premijer primiti. Izuzetno zadovoljni tokom razgovora, i uz obećanje da će se i njihov problem rešiti.

Kratka pauza biće posle prijema 50. građanina, a potom će i preostalih pedeset građana biti primljeno.

Osim premijera i građana, razgovoru prisustvuju i Vladimir Rebić v.d. direktora policije, Saša Mitrović, pomoćnica šefa kabineta gradonačelnika Beograda zadužena za pravna pitanja, Ivica Kojić, šef kabineta predsednika Vlade, a smenjivali su se i članovi Vlade iz resornog ministarstva nadležnih za pitanja koja su građane najviše interesovala.loading...