Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je Sektor, s obzirom na najavljene padavine, upozorio štabove da podignu stepen pripravnosti.

 

Kako je naveo, 24 časa neprekidno će se nadgledati tokovi Zapadne Morave i Kolubare i njihovih pritoka, dok padavine ne prestanu.

Prema najavama RHMZ, u narednih 48 sati očekuje se veća količina padavina na teritoriji Srbije, čak i sneg u planinskim predelima – rekao je Marić i ukazao da su zbog toga moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama.

Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio je upozorenje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring svih pritoka i da se reagauje po potrebi – naveo je on.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti SVS u narednih 48 sati biće stavljeni u potpunu pripravnost dok padavine ne prođu.

Da podsetimo, RHMZ je upozorio da se večeras, noćas i sutra pre podne u Srbiji očekuju obilne padavine, u većini krajeva oko 20 mm, lokalno i više od 30 mm kiše, a da se u višim predelima, čak i Beograda, može očekivati sneg.