U noći između četvrtka i petka zapaljen je automobil lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

 

Informaciju su portalu KoSSev potvrdili sam Ivanović i zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti. Kako se navodi, Ivanovićevo vozilo marke “pasat” bilo je parkirano u Ulici “Lole Ribara”, ispred apoteke “Laketić”.

Veruje se da je požar podmetnut, a slučaj je okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanje opšte opasnosti. 

Policija je registrovala slučaj oko 04:01. Nakon poziva koji smo dobili u vezi sa požarom na automobilu. U pitanju je vozilo marke ‘pasat’, za koje se veruje da u vlasništvu Olivera Ivanovića. Pretpostavljamo za sada da je požar podmetnut – kazao je u izjavi za KoSSev Hoti. 

Dodao je takođe da su počinioci, za sada, nepoznati, ali i da Kosovska policija radi na njihovom otkrivanju, kao i na otkrivanju motiva, dodao je Hoti. 

Da mu je automobil zapaljen Ivanovića su policajci obavestili jutros oko 4 sata. Ivanović tvrdi da je hauba od automobila bila otvorena i da je auto goreo sa prednje strane. 

Nemam nikakav lični sukob ni sa kim. Nemam nikakav nelegalni biznis, nemam ništa što bi me dovelo u sukob sa ljudima, jedino što može da se desi jeste to da imam političke neistomišljenike, ali to ne sme da bude razlog za ovako nešto – rekao je Ivanović za KoSSev. 

Ono što lokalne vlasti moraju da urade, jeste da se jasno distanciraju od ovoga, jer ovaj grad i građani ne zaslužuju ovako nešto. Posle 18 godina zaslužujemo da imamo miran život, miran razvoj i da vodimo računa o svojoj deci u jednoj potpuno mirnoj atmosferi, a ne da brinemo o bezbednosti posle ovoliko godina – dodao je. 

Na pitanje ko su mu politički neistomišljenici, Ivanović kaže: “Ne bih hteo o tome. Znaju oni, prepoznaće se sigurno.” 

Pre samo dva dana u Zvečanu, ispred tzv. Metalove zgrade u ranim jutarnjim časovima zapaljen automobil lekara i nekadašnjeg predsednika ove opštine, Dragiše Milovića. 

Ovo je drugi put da se uništava automobil koji vozi Oliver Ivanović. Pod službeni “Audi”, 2005. godine podmetnuta je bomba, a automobil se nalazio ispred zgrade u kojoj je živeo. 

Protiv Ivanovića se trenutno vodi ponovljeni sudski proces u vezi sa navodnim ratnim zločinom. U pritvoru je prethodno proveo više od dve godine, a Ivanović sve vreme tvrdi da se radi o montiranom političkom procesu. Kao i Dragiša Milović, percipiran je u javnosti kao umereni političar.loading...