POGINULO PREKO 100 VOJNIKA: Ruska vojska raketirala ključni centar ukrajinske vojske

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, izveden je napad na centar za obuku u Ukrajini, a tom prilikom je poginulo preko 100 vojnika.

printscreen twitter/@mod_russia Минобороны России

Visokopreciznim raketama izveden je napad na Centar za obuku snaga za specijalne operacije u Ukrajini gde su se nalazili strani plaćenici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi strani mediji.

U napadu na Centar koji se nalazi kod grada Obruč, Žitomirska oblast Ukrajine, ubijeno je više od 100 vojnika i stranih plaćenika.

Ruska vojska gađala Centar za obuku specijalaca u Ukrajini, poginulo više od 100 osoba

Kako je naveo portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, u napadu na Centar koji se nalazi kod grada Ovruč, Žitomirska oblast Ukrajine, ubijeno je više od 100 vojnika Snaga za specijalne operacije i stranih plaćenika. Pored toga, sa brodova Ratne mornarice Rusije koji se nalaze u Crnom moru ispaljene su krstareće rakete kalibar na Nježinsku fabriku za remont oklopne tehnike.

Tokom noći operativno-taktička avijacija pogodila je 62 vojna objekta u Ukrajini. Među njima su komandni centri, jedan višecevni raketni sistem, dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i jedno skladište goriva, kao i 52 mesta gde se bila grupisala borbena tehnika – rekao je on.

Iz akvatorije Kaspijskog mora – krstarećim raketama morskog baziranja “Kalibar”, kao i iz vazdušnog prostora iznad Krima – avijacionim kompleksima “Kindžal” sa hiperzvučnim aerobalističkim raketama, uništeno je veliko skladište goriva ukrajinskih oružanih snaga u području Konstantinovke, Nikolajevska oblast – otkrio je general.

Konašenkov je dodao da se iz ove baze dovozilo gorivo za ukrajinsku oklopnu tehniku koja se nalazi u zoni borbenih dejstava na jugu Ukrajine.