POGINUO RIBAR NA MORU: Jako nevreme pogodilo Hrvatsku, u Zadru se SMRAČILO za sedam minuta (VIDEO)

Nevreme Rusija
Instagram

Veliko nevreme napravilo haos u Hrvatskoj. Oluje čupale drveće, padao grad, a jedan ribar izgubio je život na moru kod Krka.

 

Prema prognozama meteorologa vremenske prilike u Hrvatskoj se još nisu stabilizovale, pa se i za danas najavljuju mogućnost pljuskova i grmljavina, doduše, nešto blažeg intenziteta nego što je to bilo u nedelju popodne i uveče, kada je jedna osoba izgubila život.

Jaka kiša i olujni vetar praćeni grmljavinom zabeleženi su u celoj Hrvatskoj, a šteta će se, kako navodi Index.hr, procenjivati danima. U Zagorju je padala velika kiša i grad, koji je pričinio novu veliku štetu, samo četiri dana od kako je slično nevreme pogodilo isti kraj i takoše pričinilo značajnu štetu, zbog čega je tada proglašeno stanje elementarne nepogode.

Grad je padao i u Humu na Sutli, Bedekovčini i Bednji, a u delovima Zagorja zbog nevremena nije bilo struje.

Fascinantan snimak iz Zadra pokazuje kako je u sedam minuta oluja potpuno zamračila čitav grad. Još jedan video snimila je novinarka Zrinka Grancarić s HRT-a koja je mobitelom snimila kako orkanski vetar jugo nosi sve pred sobom.

U Istri je vetar čupao stabla, a zbog jedne porodice koja je u Poreču ostala priklještena u automobilu, morali su da intervenišu i vatrogasci.

Šteta koju je nevreme nanelo u nedelju tek će se procenjivati, navodi hrvatski portal i dodaje da je potvrđena i jedna smrt.

Naime, olujni vetar na moru kod Krka je prevrnuo jedan čamac, a stariji muškarac je tom prilikom smrtno stradao. Druga osoba koja je bila na brodu je spasena.

Ni Zagreb nije zaobišlo nevreme. Tamo su vatrogasci samo u toku večeri imali preko 50 intervencija. Najgora situacija je bila u delu Zagreba koji sezove Sveta Klara gde je voda potpila celu ulicu a ušla je i u neke kuće.

Takođe, oluja je oterala i državne zvanice koje su na Pantovčaku bile okupljene povodom Dana državnosti Hrvatske.