POKAZALI SMO SVE LEPOTE BEOGRADA: Evo šta nas u prestonici očekuje 2020. godine

Kalemegdan
Dnevno.rs/Petar Marković

Grad Beograd će biti domaćin Evropskih univerzitetskih igara 2020, odlučeno je na generalnoj skupštini Evropskog univerzitetskog sportskog saveza u Vroclavu, a tim povodom gradonačelnik Siniša Mali kaže da je ovo potvrda da je Beograd poželjna destinacija za sportska takmičenja i mlade.

 

– Beograd nastavlja da bude grad sporta i mladih. Mi smo već u Evropi prepoznati kao dobri domaćini velikih sportskih takmičenja, a siguran sam da ćemo to potvrditi i ovom prilikom. Ovo je i sjajna prilika za razvoj turizma, s obzirom na to da će naši gosti biti 6.000 studenata iz cele Evrope. Takođe, ovo je i način da se naši studenti povežu sa kolegama iz Evrope – istakao je Mali.

Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio predstavnicima Turističke organizacije Beograda koji su na pravi način prezentovali potencijale grada, i u tom smislu doprineli da Beograd dobije organizaciju Evropskih univerzitetskih igara.

– Pokazali smo sve potencijale i lepote Beograda, i što je najvažnije, pokazali smo da imamo dovoljno sportskih i smeštajnih kapaciteta za tako veliki događaj. S obzirom na to da se ovi kapaciteti povećavaju iz godine u godinu, verujem da ćemo 2020. biti još spremniji – rekao je gradonačelnik.

Prezentacija Beograda je održana pred članovima delegacija iz 39 zemalja, a u konkurenciji sa srpskom prestonicom je bio finski grad Tampere. Članovi Izvršnog komiteta su bili veoma zadovoljni mogućnostima koje Beograd i Beogradski univerzitet mogu da pruže mladima iz cele Evrope.

Evropske univerzitetske igre će biti održane na leto 2020. godine.