POKAŽIMO DA SMO LJUDI: Najlepša parola Beograda ovih dana glasi – AKO IMAŠ DONESI, AKO NEMAŠ ODNESI!

Akcijom "Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi", humanitarna organizacija "Humanist" poziva sve one koji mogu da doniraju odeću i obuću onima koji ih nemaju.

Pixabay.com/Kolaž

Ovu akciju pokrenuli su krajem prošlog meseca, a cilj projekta je, prema rečima osnivača “Humanista” Branislava Simića, sakupljanje odeće za ugrožena lica, dečija svratišta kao i sigurne kuće.

– Svako od nas ima odeću koju su prerasli, koju više ne nose ili im nije više potrebna. Na osnovu ove akcije budimo to razmišljanje o drugim ljudima i samim gestom sakupljanja i doniranja ljudi će se osećati lepo, a mi ćemo nekome ušuškati ove hladne dane koje nam dolaze – rekao je on.

Promo

Simić dodaje da volonteri organizacije dolaze na adresu i preuzimaju odeću, pa na taj način može lakše da se organizuje vreme za donacije.

– Ono što je zanimljivo jeste i deo gde deca, starosti od osam do 12 godina u našoj kancelariji, uz radionice i igru, spremaju i pakuju tu garderobu za dečija svratišta, prave kolače i poklone koje mi kasnije nosimo. Na taj način ih učimo koliko je zapravo pomoć drugima jedna od lepih životnih stvari koje nam se kroz život vrate – dodao je Simić.

Navodi i da pored značajnih humanitarnih akcija, koje podižu svest i ukazuju na činjenicu da se dobro dobrim vraća, a u saradnji sa mnogim javnim ličnostima, pokrenuli niz projekata koje se bave temama u vezi sa nasiljem u porodici, nad ženama, ali i vršnjačkom nasilju.

Doniranu odeću preuzimaju volonteri fondacije “Humanist”, a sve informacije možete dobiti na sajtu www.fondacijahumanist.rs ili na Fb strani i Instagram grupu humanist.bg