POKLON PAKET ZA SVE STUDENTE KOJI SE VAKCINIŠU: Država ovako daje podstrek mlađima da prime cepivo

Studenti su juče pohrlili za vakcine protiv koronavirusa na mobilnom punktu za vakcinaciju u autobusu koji je bio postavljen u dvorištu Studentskog grada.

Pixabay.com

Mogli su da biraju između dva cepiva – “Fajzerovog” i “Sinofarmovog”.

Oni su imali i dodatni podstrek jer će dobiti besplatno korišćenje teretane i saune mesec dana, kao i parkinga u okviru Studentskog centra, što mogu iskoristiti do kraja godine.

Veliki odziv mladih je vrlo važan da bismo što pre izašli na kraj s epidemijom.

Goran Minić, direktor Studentskog centra, rekao je da je odziv studenata u prvih sat vremena bio iznenađujuće dobar.

Nismo očekivali ovaj broj. Nadamo se da će isti intenzitet biti i u narednim časovima do isteka roka – istakao je Minić.

Prof. dr Ivica Radović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, naglasio je da će autobus za vakcinaciju doći ponovo i da će država učiniti sve da motiviše studente da se imunizuju.

Trudićemo se da tražimo dodatne ispitne rokove, olakšanje za upis naredne godine, a ovo je pravo mesto na kome je mogao da dođe ovaj autobus, jer ovde ne dolaze samo studenti iz domova.

I dr Marija Obradović, direktorka Studentske poliklinike, kazala je da je iznenađena brojem studenata koji su došli po vakcinu.

Studenti bez zakazivanja mogu dobiti “Sinofarmovo” cepivo, za “Fajzerovo” je bolje da zakažu. Vakcinisano je blizu 10.000 studenata, što u poliklinici, što na ostalim punktovima za masovnu imunizaciju.

Studentkinja Bojana Petrović (22) rekla je da nije imala dileme da li se vakcinisati.

Htela sam to od samog početka samo sam čekala datum. Nisam iz Beograda i jedva sam čekala dan kada ću doći da se vakcinišem.

Uroš Čolović (26), student, poručio je da ništa materijalno ne treba da bude podstrek da sačuvamo svoje zdravlje.

Jedini podstrek za vakcinaciju treba da bude zdravlje i da sačuvamo naš život i život najmilijih.