Pokret za preokret: “Siniša Mali krivično da odgovara za RASIPNIČKO PONAŠANJE i trošenje novca Beograđana”

Novogodišnja rasveta Beograda
beoinfo

Pokret za preokret pozvao je danas nadležno tužilaštvo da utvrdi da li postoji odgovornost čelnika vlasti u Beogradu u vezi sa postavljanjem novogodišnje rasvete i angažovanjem izvođača za proslavu Nove godine, zbog iznosa koji je za tu namenu gradska uprava planirala da potroši.

 

Navodeći da je za novac koji je utrošen u te svrhe mogla biti izgrađena kanalizacija u 30 ulica u Beogradu, pokret je u saopštenju ocenio da gradonačelnik Siniša Mali “osim političke odgovornosti treba i krivično da odgovara za ovo rasipničko ponašanje”.

Astronomski iznosi od 170 miliona dinara za postavljanje rasvete i 100 miliona dinara za angažovanje izvođača i postavljanje bine govore o tome da su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegovo okruženje izgubili svaku orijentaciju u trošenju novca Beograđana, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je ranije rekao da će program dočeka Nove godine u Beogradu koštati grad nešto više od 100 miliona dinara.

On je kazao da će novogodišnji program trajati od 1. decembra do 31. januara 2018. godine i dodao da taj iznos nije veliki jer će u Beogradu biti priređen veći broj manifestacija namenjenih svim uzrastima nego ikada do sada.

Više o onome što je gradonačelnik rekao možete saznati KLIKOM OVDE.