POKUŠAJ UBISTVA SA ELEMENTIMA TERORIZMA: Objavljen snimak napada ispred Vlade Hrvatske (VIDEO)

Policija u Hrvatskoj objavila je snimak napada u ponedeljak na Trgu Sv. Marka u Zagrebu, kada je 22-godišnji napadač Danijel Bezuk ranio policajca ispred Vlade, a potom počinio samoubistvo.

printscreen/youtube.com/Jutarnji list

Direktor policije Nikola Milina i županijski državni tužilac iz ŽDO Zagreb Jurica Ilić govorili su na konferenciji za medije o istrazi pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma, počinjenog u ponedeljak.

Na konferenciji je prikazan snimak napada, prenosi Indeks.

– To je jedan događaj koji ima ogroman interes medija i javnosti, pojavljuju se i iskrivljene informacije u medijima o tome što se dogodilo. Većina osoba je mislila da je napadnut samo jedan policijski službenik. Iz snimke se vidi da to nije izdvojeni napad na policijskog službenika – rekao je Milina, dodajući da napad ima modalitet i obeležja terorizma.

Ukazao je da je potvrđeno da se radi o tri teška pokušaja ubistva policijskih službenika koji su se nalazili ispred Markova trga.

Hrvatska vlada saopštila je utorak da je uveden privremeni režim pojačanih mera bezbednosti na Markovom trgu, nakon pucnjave u ponedeljak, kada je teško ranjen policajac.

Privremene mere, prema saopštenju, podrazumevaju ograničen pristup vozilima i osobama na Trg Sv. Marka, a policija će obavljati pregled vozila, osoba i predmeta na određenim kontrolnim tačkama.

Hrvatska policija je na području Kutine sprovela akciju koja je povezana sa slučajem Danijela Bezuka, napadača sa Markovog trga. Priveden je njegov komšija koji se sumnjiči da je pretio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.