POKUŠALI DA NAPADNU VUČIĆA: Incident u Zagrebu ispred Sabora (VIDEO)

Plenković i Vučić
Beta

Srpski predsednik Aleksandar Vučić u posetu je Zagrebu. Obavio je razgovor s predsednicom Grabar-Kitarović, na čiji poziv je i došao, a nakon toga uputio se na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem.

 

Mnogi su nagađali o temama sastanka, a Plenković je potvrdio kako su razgovarali o nestalima, granici, pravosudnoj saradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji i privrednoj saradnji, evropskom kontekstu i odnosima u JIE.

Vučić nije bio toliko pričljiv nakon sastanka, potvrdio je samo kako su pričali o ratnoj odšteti, ali nije hteo dalje precizirati, iako je uporno tvrdio kako se neće isprovocirati i kako je spreman odgovoriti na sva pitanja.

Miro Bulj, koji je takođe bio tamo, dobacio je Vučiću pitanje kada će u Glinu. Vučić je reagovao.

– Da ne mislite da sam se uplašio vašeg pitanja, odgovoriću vam kada god hoćete, koliko god hoćete i što god hoćete – rekao je.

Nakon što je Bulj ponovio pitanje, Vučić je nastavio dalje prema Saboru, gde ga je primio predsednik Sabora, Gordan Jandroković.

Miro Bulj je nakon toga dao ekskluzivnu izjavu za Dnevno.

– Pitao sam ga samo ono što su ga trebali pitati predsednica i premijer. Pitao sam Vučića kada će otići u hrvatsku Glinu. Kada će se ispričati, naravno, državljanima srpske nacionalnosti, koje je huškao na granice “Velike Srbije”, zajedno sa četnikom Šešeljom i kada će se ispričati hrvatskim braniteljima srpske nacionalnosti, po kojima je on huškao Srbe u Glini da se bore za “Veliku Srbiju” – istakao je.

Upitan kako komentariše njegovu reakciju, izjavio je kako je njemu cilj bio postaviti to pitanje, da nije mogao dalje proći zbog osiguranja. Dodao je kako je Vučić “lično učestvovao u huškanju i pozivanje na granice “Velike Srbije”.loading...