POKUŠAO DA IZNUDI DVA MILIONA EVRA: Uhapšena osoba koja se sumnjiči za otmicu dede Jelene Đoković

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je valjevska policija uhapsila Branislav M. osumnjičenog za otmicu dede Jelene Đoković, supruge srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Policija
Pixabay.com

Stefanović je na konferenciji za novinare u Palati “Srbija” rekao da se uhapšeni sumnjiči za pokušaj iznude dva miliona evra od dede Jelene Đoković, koja se desila pre nekoliko dana u Ljigu.

Ministar je rekao i da je po procenama policije to bio zločin “nižeg nivoa organizacije”, kao i da znaju identitet pomagača koji je u bekstvu.

Govoreći o rezultatima rada MUP-a u prethodnih 30 dana on je kazao da je bila “pojačana prevencija teških krivičnih dela”, što je dovelo do umanjenja opšte stope kriminala za oko 19 odsto i da nije izvršeno nijedno ubistvo kao posledica obračuna kriminalnih grupa.

– Kontrolom svih bezbednosno interesantnih lica i objekata na teritoriji Srbije, kao i povećanim prisustvom policije na terenu umanjena je stopa kriminala, uključujući nasilna dela, krađe automobila i ostalih delikata – kazao je Stefanović