TAJNA LEGENDARNE SERIJE: Dom u kojem je POLICAJAC SA PETLOVOG BRDA podizao petoro dece više NE POSTOJI (FOTO)

Policajac sa Petlovog brda
Printscreen/Kolaž

Jedan je Boško Simić! Neobičan otac i "majka" svojoj deci, neponovljiv svojim bivšim i budućim ženama! Na radost mnogih, odnedavno imamo priliku da se u večernjim satima vratimo u detinjstvo i mladost i ponovo pogledamo zgode i nezgode "Policajca sa Petlovog brda".

 

Avanture Ljubiše Samardžića u ulozi samohranog oca petoro dece uveseljavale su publiku kraj malih ekrana, a minulih dana večernji sati su, za sve ljubitelje jugoslovskih serija, ponovo rezervisani za avanture Boška i njegovih žena. 

Serija “Policajac sa Petlovog brda” je snimana 1992. i 1993. godine, a premijerno je počela sa emitovanjem 7. februara 1993.

Iako će vas sam naziv kultne serije navesti da pomislite na Petlovo brdo, miran beogradski kraj, poznat po zelenilu i brojnim igralištima istina je da poznata domaća serija uopšte nije bila snimana tu!

Poznata kuća, dom Boška Simića i njegove dece ispred koje je taksista Vladimir (Zoran Cvijanović) redovno bio parkiran sa prepoznatljivim žutim automobilom kadgod je bilo “gusto” u porodici Simić, u stvarnosti se  nalazila u Prilučkoj ulici na Voždovcu.

 

Kuća porodice Simić zapravo se nalazila na Voždovcu, a ne na Petlovom brdu, Foto: Printscreen

Kažemo da se “nalazila” zato što više ne postoji! Poznata filmska kuća je srušena i sada se tu nalazi zgrada u kojoj je smeštena jedna privatna klinika.

 

 

Mesto gde se nekada nalazila kuća “Policajca sa petlovog brda”, Foto: Dnevno.rs

Koliko su Beograđani upoznati sa ovim podatkom, odlučili smo da proverimo kod slučanjih prolaznika koje smo sreli na lokaciji gde se nekada nalazila čuvena filmska kuća.

– Zar serija nije snimana na Petlovom brdu?! Svašta! – prokomentarisala je jedna starija gospođa i dodala da je i ranije često prolazila ovom ulicom, ali da dom televizijske porodice Simić nikada nije poznala.

Jedna mlada dama, inače zaposlena u klinici koja se nalazi na mestu na kome je nekada bila kuća, znala je da je serija snimana na Voždovcu, ali je pravo oduševljenje nastalo tek kada smo joj objasnili gde se kuća tačno stajala. 

– Zaista!? Sjajno! Uopšte nisam znala! Preneću kolegama, svi će se oduševiti – uzviknula je ona.

 

A Petlovo brdo?!

Šta je onda sa Petlovim brdom i da li je tamo, uopšte, nešto snimljeno? Naravno da jeste!

Međutim, “blic” scene iz ovog kraja se bukvalno mogu nabrojati na prste jedne ruke – reč je o okretnici na Labudovom brdu, i ulici 11. krajiške divizije, gde prolazi autobus 59.

 

Okretnica na Labudovom brdo, Foto: Google maps