Policija DEMANTUJE Mitropoliju SPC: “NIJE TAČNO da je episkop Metodije PRETUČEN”

Crnogorska policija odbacila je tvrdnju Mitropolije Crnogorsko-primorske SPC i saopštila da nije tačno da je pretučen episkop dioklijski Metodije sinoć tokom blokade puta na mostu na Đurđevića Tari tokom protesta protiv donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti,

Beta

“Netačni su navodi Mitropolije crnogorsko-primorske SPC da je policija pretukla Preosvećenog Episkopa dioklijskog Metodija”, saopštila je Uprava Policije.

U saopštejju piše da je tokom protestne blokade puta načelnik Centra bezbednosti u Pljevljima Dragan Slavulj imao više razgovora s Metodijem i s pljevaljskim sveštenikom Borivojem Pantovićem koji “ni u jednom slučaju nisu izneli primedbe na postupanje policije”.

“Policija je preduzimala zakonom propisane aktivnosti kako bi se uspostavilo normalno odvijanje saobraćaja na ovoj deonici i u više navrata upozoravala građane da oslobode blokirani putni pravac”, kaže Policija.

“Pošto građani nisu postupili po upozorenju, već su seli na put u znak protesta zajedno s Episkopom Metodijem, policija je, primenjujući zakonom propisana ovlašćenja, pristupila deblokiranju putnog pravca gde su građani pružili pasivan otpor sprovođenju te radnje”, piše u saopštenju.

Policija je saopštila da navodi Mitropolije crnogorsko-primorske SPC da su tada “dva lica zadobila teške telesne povrede” nisu tačni, što je utvrdjenom proverom u pljevaljskoj hitnoj pomoći kojoj su se “javila lica koja nisu sveštena, sa lakim telesnim povredama”, a niko od povređenih nije zadržan u pljevaljskoj bolnici.

“U potiskivanju mase je i jedan policijski službenik zadobio lake telesne povrede”, dodala je Policija.

Episkop Metodije je izjavio da se oseća dobro i da “ne osuđuje policiju” što je morala da vrši dužnost i rekao da “ne bi želeo da taj incident doprinese zaoštravanju ionako teške situacije u Crnoj Gori”.