POLICIJA MU ZAKUCALA NA VRATA: Velimir Ilić doživeo neprijatnost zbog rasprave sa izvršiteljima

Nova Srbija (NS) saopštila je danas da su ta stranka i njen predsednik Velimir Ilić izloženi stalnim pritiscima vlasti preko javnih izvršitelja i da je Iliću došla policija na vrata jer ga je javni izvršitelj, kako je ta stranka navela, prijavio da se neprimereno ponašao u njegovoj kancelariji.

Velja Ilić
Wikipedia/Medija centar Beograd

NS je navela da je prethodno predsednik te stanke otišao kod javnog izvršitelja u Čačku da se raspita za kakav dug mu je stiglo rešenje o izvršenju, a da ga je službenica kod javnog izvršitelja “izbacila iz kancelarije” i da je Ilić, kako tvrdi ta stranka, mirno izašao iz kancelarije.

– Kada je ušao u kancelariju izvršitelja, izvršitelj je izašao, a devojka koja je radila kao njegova službenica je predsedniku Nove Srbije rekla da ga ne poznaje, da ne može da mu da nikakve podatke i da mora da napusti kancelariju – navela je ta stranka i dodala da je Ilić “mirno izašao iz kancelarije”.

NS je kazala da je dva sata nakon konferencije za novinare Ilića povodom tog slučaja, na vrata njegove kuće došla policijska patrola i, kako je navedeno, došla po prijavi izvršitelja zbog “njegovog navodnog neprimerenog ponašanja u prostorijama izvršitelja”.

Dodaje se da policija umesto da štiti građane od “najveće organizovane kriminalne grupe, koja je u Srbiji legalizovana – javnih izvršitelja”, ona dolazi na vrata građanima da ih, kako je NS ocenio, zaplaši i pomaže kriminal koji sprovode izvršitelji nad građanima.

– Oni se ponašaju gore od turskih haračlija, otcepe koliko smatraju sami da treba da bude dug, koji je često po nekoliko puta veći od osnovnog sa njihovim nagradama, a građani Srbije žive u stalnom strahu kada će im zakucati na vrata – navodi se u saopštenju.

Ta stranka je kazala da će, ukoliko bude deo buduće vlasti, ukinuti javne izvršitelje i da vratiti postupak u nadležnost sudova.

– Krajnji je momenat da se narod samoorganizuje, pruži legitiman građanski otpor u nedostatku institucija koje bi ih zaštitile i tako spreči otimanje imovine koje svakodnevno sprovode javni izvršitelji u Srbiji – navodi se u saopštenju.