Policija šalje POZIVE ZBOG PROTESTA čak iako na terenu nije snimila tablice! Evo KAKO ZNAJU KO JE BLOKIRAO PUTEVE

Poljoprivrednicima koji su prethodnih dana učestvovali u protestu zbog skupog goriva u okolini Ljiga stigli su pozivi da se jave u saobraćajnu policiju u toj opštini, prenosi portal Autonomija.

Protest
Beta

Poljoprivrednici se pozivaju da u svojstvu svedoka identifikuju vozila, odnosno traktore koji su 8. juna bili na ovom delu Ibarske magistrale i delimično blokirali saobraćaj, piše portal autonomija.info.

– Protest smo najavili ali smo nakon prvobitnog odobrenja dobili obaveštenje da to nismo uradili blagovremeno i da ga ne možemo organizovati. Kasnije nam je rečeno u policiji da ne smemo prvi da zaustavimo saobraćaj i magistralu ali da, ako to bilo ko i gde u Srbiji učini, možemo i mi. Tako smo i uradili – ispričao je Dragan Ivković iz okoline Ljiga, jedan od poljoprivrednika kojima je juče stigao poziv.

Beta

Prema njegovim rečima, prvog dana protesta niko iz policije nije bio na magistrali, ali su nakon toga, na osnovu snimaka objavljenih na društvenim mrežama, beležili brojeve tablica traktora i tako slali prijave.

– Nikada nisam imao dodira ni sa kršenjem zakona ni sa policijom, a sada imam rok osam dana da se javim, inače mi sledi prijava. Ne može to da bude velika kazna koja ne može da se plati ali problem je u tome kako se vlast ponela prema nama. To nije u redu – ocenio je Ivković.

Dodao je da je tog dana na delu magistrale u okolini Ljiga bilo tridesetak traktora, čiji su vlasnici na taj način iskazivali nezadovoljstvo zbog visoke cene dizel goriva.

– Sve je prošlo bez incidenata, propuštali smo vozila sa malom decom, bolesnicima, hitne slučajeve. Nikoga nismo zaustavljali i niko se nije ni pobunio. Međutim, u ponedeljak, 11. juna, kada smo ponovo došli na magistralu, bilo je više policije nego nas. Rekli su nam da nam sledi kazna od 40.000 dinara, oduzimanje dozvole i kazneni poeni pa smo doneli odluku da traktori ostanu pored puta, a mi smo izašli pešice i stali na magistralu. Tad im nije uspelo da nas kazne pa nam sad šalju prijave. Samo se borimo da opstanemo i ostanemo, ništa drugo. Ako smo za to krivi, neka nam sude – poručio je ovaj poljoprivrednik, inače ratar i stočar.