Policija traga za nasilnikom: Razbio vrata Urgentnog centra, pa pobegao

Muškarac star 34 godine juče je u naletu besa polomio ulazna vrata Urgentnog centra u okviru leskovačke Opšte bolnice.

Foto: Pixabay.com

Srećom, niko nije povređen, a ljutiti pacijent polomio je staklo na kliznim vratima. Za osobom koja je oštetila vrata Urgentnog centra još se traga, radi se na identifikaciji lica, a obavešteno je i nadležno tužilaštvo, prenosi “Telegraf”.

Ako je pacijent bio u bolovima i ako mu je bila potrebna hitna pomoć, postavlja se pitanje kako su tegobe iznenada nestakle izlivom agresivnosti.

Kako nam je kazao direktor OB Leskovac Nebojša Dimitrijević, problem je nastao kada je čovek trebalo da sačeka rezultate laboratorije. Nervozan što je bio zamoljen da čeka, on je počeo da se ponaša agresivno.

– Pregledan je od strane lekara i poslat na rendgen i u laboratoriju. Laboratorija ne može da se uradi za 5 minuta. Lekar mu je rekao da mora da sačeka 15-20 minuta rezultate, a on se iznervirao i počeo je da viče i da vređa. Udario je u automatska vrata, prslo je staklo, a on je pobegao. Došla je policija, uradila uviđaj i skinula snimke sa kamera – kazao je direktor.

On dodaje da bolnica ima obezbeđenje, ali da ne mogu da privode pacijente, već da ih leče.

– Naše obezbeđenje nije privatno, zaposleni su kod nas. Deo njih dežura na kovid odeljenju, a deo u ostatku bolnice. Imamo poseban ulaz za kovid pacijente, poseban za hitnu pomoć, poseban za pacijente i poseban za uposlenike – navodi direktor ustanove.

Klizna vrata koja su polomljena nalaze se na samom ulazu u Urgentni centar.

Urgentni centar kao košnica

Direktor dodaje da je rad u Urgentnom centru inače veoma težak i da su pacijenti često napeti. Dešavaju se, kaže, ne samo u Leskovcu, već u svim urgentnim centrima i situacije da pacijenti posežu za agresijom.

– Urgentni centar je mesto gde svi misle da su najbolesniji. Mi imamo između 150 i 200 pacijenata, pokrivamo ceo Jablanički okrug. Neko treba da sačeka, najpre se radi dijagnostika, a to se ponekad čeka. Na primer, potrebno je vreme da se pripremi skener ili urade laboratorijske analize. Potrebno je raditi trijažu, jer događaju se udesi, krvarenja, ljudi ulaze, a svi bi odmah da se pregledaju – objašnjava direktor.