POLICIJA UPOZORILA GRAĐANE: “Ne izlazite na otvoreno bez preke potrebe”

Jak olujni vetar stvara probleme u Zagrebu, povređene su dve osobe, ima polomljenih stabala i granja, razbacanih kanti za smeće, drevenih štandova i odnetih crepova s krovova.

Beta

MUP Hrvatske objavio je putem Tvitera da su usled jakog i olujnog vetra povređeni pešak u centru Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića, i ženska osoba na koju je pala grana u naselju Črnomerec.

Županijski centar za zaštitu i spasavanje do 7.15 zabeležio je 240 intervencija operativnih službi.

– Zbog jakog i olujnog vetra koji će i tokom današnjeg dana duvati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i decu – upozorio je MUP.

U prekidu su i neke linije gradskog prevoza, a na terenu su sve gradske službe i vatrogasci.

Prema izveštajima lokalnih medija, udari vetra u Zagrebu su tokom vetra bili i do 100 kilometara na čas. Mediji su objavili više fotografija koje pokazuju porušena stabla u više delova grada, polomljene grane, razbacane kante za smeće, drvene štandove, crepove koji su pali s krovova, ali i iščupani semafor.

Olujno nevreme zahvatilo je i druge delove Hrvatske, a Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo celu zemlju zbog mogućnosti jakog vetra i ekstremnih količina padavina.