POLITIČAR U KUPAĆIM GAĆAMA: Prošetao stomačić po plaži, traži hitne prevremene izbore (FOTO)

Dva dana pošto je razneo vladajuću koaliciju, moćnik italijanske vlade Mateo Salvini nastavio je u subotu pritisak za hitne prevremene izbore, nastavljajući turneju na jugu zemlje, ali tabor neprijatelja izbora nabrzinu počinje da se organizuje.

Beta

“Jedino što me zanima je da odredimo datum izbora”, rekao je novinarima lider Lige (krajnja desnica) u kupaćim gaćama na plaži Polikoro u Bazilikati, na krajnjem jugu Italije.

“Turneju po plažama” će “Kapetan” – kako ga nazivaju njegovi obožavaoci, uz slikanje na pesku i zabavu uveče, završiti u nedelju na Siciliji.

Beta

Ali, potpredsednik vlade nema samo pristalice u Polikoru, gde je “Pokret pet zvezdica” (M5S), s kojim se brutalno razveo u četvrtak, bio ultra dominantan na prolećnim poslaničkim izborima 2018. godine

Dočekali su ga uzvici “Fašisto!!”, “Rasisto!” mladih koji su otpevali pesmu italijanskih boraca Pokreta otpora iz Drugog svetskog rata “Bela Ćao”, a potom pokušali da mu bace čašu vode u lice.

Beta

Neuznemiren time, Salvini je rekao da želi da izbori “Italiji daju hrabru i stabilnu vladu koja će trajati najmanje 10 godina”.

“Oni koji odlažu sastanak s glasačkom kutijom, samo žele da sačuvaju svoja mesta”, dodao je on.

“Turneja po plažama” Matea Salvinija, pobednika evropskih prolećnih izbora, sa dvostruko više glasova od M5S – 34 odsto, ima za cilj da mu još više poveća popularnost, posebno na jugu.