“Jedino što me zanima je da odredimo datum izbora”, rekao je novinarima lider Lige (krajnja desnica) u kupaćim gaćama na plaži Polikoro u Bazilikati, na krajnjem jugu Italije.

“Turneju po plažama” će “Kapetan” – kako ga nazivaju njegovi obožavaoci, uz slikanje na pesku i zabavu uveče, završiti u nedelju na Siciliji.

Beta

Ali, potpredsednik vlade nema samo pristalice u Polikoru, gde je “Pokret pet zvezdica” (M5S), s kojim se brutalno razveo u četvrtak, bio ultra dominantan na prolećnim poslaničkim izborima 2018. godine

Dočekali su ga uzvici “Fašisto!!”, “Rasisto!” mladih koji su otpevali pesmu italijanskih boraca Pokreta otpora iz Drugog svetskog rata “Bela Ćao”, a potom pokušali da mu bace čašu vode u lice.

Beta

Neuznemiren time, Salvini je rekao da želi da izbori “Italiji daju hrabru i stabilnu vladu koja će trajati najmanje 10 godina”.

“Oni koji odlažu sastanak s glasačkom kutijom, samo žele da sačuvaju svoja mesta”, dodao je on.

“Turneja po plažama” Matea Salvinija, pobednika evropskih prolećnih izbora, sa dvostruko više glasova od M5S – 34 odsto, ima za cilj da mu još više poveća popularnost, posebno na jugu.