POLITIČKA CENZURA? Oglasila se Ana Brnabić povodom UKIDANJA N1 televizije iz ponude Telekoma

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras povodom spora "Junajted grupe" i "Telekoma Srbija" da je Televizija N1 postala "politička stranka" i da od svih opozicionih snaga u Srbiji "vodi najbolju kampanju".

BETA

Sukob Telekoma i Junajted grupe je poslovno pitanje, ali je zapanjujuće do koje mere je N1 to predstavila kao političko pitanje. Uspeli su da naprave od toga političku kampanju pred izbore i time su pokazali da su dosta sposobniji od najvećeg dela srpske opozicije – rekla je Brnabić u emisiji “Hit tvit” Televizije “Pink”.

Brnabić je tvrdila da je “Junajted grupa” “naredila Telekomu da ukine sve njihove kanale, uključujući N1”.

‘Telekom’ se trudi po svaku cenu da nadju način da se dogovore, ali je na ponudu da produže puštanje svih kanala ‘Junajted grupe’, ona tražila da ‘Telekom’ ugasi sve njene kanale do kraja dana. I onda počinje najgora politička kampanja ili je to ucena, da ‘Telekom’ prihvati sve njihove uslove, a ako ne prihvati, reći će da postoji cenzura – kazala je Brnabić.

Ona je dodala da su u središtu spora “Telekoma” i “Junajted grupe” kanali “Sport kluba”, a ne Televizija N1.

– N1 je na ‘Supernovoj’ 36. ili 38. televizija po gledanosti, i niko nema ni politički ni bilo koji drugi interes da je ukida. Ali ‘Sport klub’ je jako gledan i ‘Telekomu’ je to jako važno – navela je premijerka.

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je u istoj emisiji TV “Pink” da “ne prati dovoljno taj komercijalan spor”, ali je ocenio da bi za publiku u Srbiju bilo bolje da ima što veću ponudu medija.

Godfri je pitao: “Zar ne bi bilo bolje da N1 emituje program što većem broju gleadalaca?“.