Najuglednija medijska kuća u Srbiji svakako je "Politika" koja svojim kultnim dnevnim listom skoro 113 godina svakodnevno oblikuje domaću integenciju. Međutim, i pored ove činjenice na samoj zgradi ovog medijskog giganta možete videti jedan neobičan natpis.

 

Foto: Dnevno.rs

Za Politiku će vam većina reći da je mahom čitaju intelektualci i ljudi kojima ne smeta veći procenat teksta u odnosu na slike, ali ovaj istorijski, politički i kulturni “trend-seter” ipak jednim detaljem podseća prolaznike u Makedonskoj 29 na svoje južnoslovensko-balkanske korene.

Naime, na sredini fasade Politike možete videti “ugašenu” svetleću reklamu. Verovali ili ne, ona tu stoji već punih 16 godina!

Bila je 2001. godina kada je ova medijska kuća proslavljala 97 godina od osnivanja i tada je na fasadu zgrade postavljena svetleća instalacija na kojoj piše “97 godina sa vama!”

Jubilej je prošao, ali reklama je ostala!

 

Foto: Dnevno.rs

Jednostavno, posle nekog vremena je isključena, a gotovo neupadljiva instalacija ostala je na fasadi zgrade da u društvu zarđale satelitske antene svedoči o istoriji srpskog advertajzinga s početka 21. veka.loading...