PONESITE KIŠOBRAN: Meteorolozi najavljuju NESTABILNO vreme, a evo kada nas opet očekuju vrućine!

U Srbiji će sutra posle pretežno vedrog jutra biti umereno oblačno i suvo vreme, dok će posle podne i uveče u južnim i centralnim krajevima Srbije doći do jačeg naoblačenja, mestimično sa kišom i lokalnom pojavom pljuskova, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Livada
Jamie McCaffrey / Source / CC BY

Vetar će uglavnom biti slab, severnih pravaca. Jutarnja temperatura kretaće se od šest do 12, a najviša dnevna od 20 do 24 stepena Celzijusa.

U Beogradu će biti umereno oblačno i suvo vreme uz slab vetar severnih pravaca. Jutarnja temperatura će biti oko 12, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Do kraja meseca predviđa se promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, češćim u južnim i istočnim krajevima. Temperatura će biti ispod proseka za ovo doba godine, u većini mesta od 20 do 25 stepeni. Početkom jula će pretežno biti sunčano i toplije.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 25. jun 2018:

Usled očekivane biometeorološke situacije cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se i dalјe savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje, bolovi u kostima i poremećaj sna mogući su kod meteoropata.