PONIŠTEN DOKTORAT SINIŠI MALOM: Šta o odluci Senata kaže ministar?

Ministar Siniša Mali oglasio se prvi put nakon što je Senat doneo jednoglasnu odluku da je njegov rad plagijat. Mali je na Instagramu objavio da veruje u svoj doktorski rad, te da je reč o političkoj odluci koju on ne može prihvati.

Printscreen

Senat Univerziteta u Beogradu poništio je danas odluku o dodeljivanju doktorata ministru Siniši Malom, čime je definitivno stavljena tačna na višegodišnji spor u akademskoj zajednici.

Nakon ove jednoglasne odluke, oglasio se i Mali koji je rekao da veruje da u svoj doktorski rad i podvukao da se ne plaši, jer “zna da se istina na njegovoj strani”.

Foto: screenshot/instagram.com/mali_sinisa

– Uvek mi je bilo važno da stičem novo znanje, jer je to jedina stvar u životu koju vam niko ne može oduzeti. Ponosan sam na sve što sam naučio u poslednjih 20 godina, koliko se aktivno borim ekonomijom i finansijama. Za to vreme sam uspeo da položim i najteže stručne, međunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svetskim ekonomskim krugovima. Želeo sam da na taj način dodatno unapredim svoje znanje – rekao je Mali i dodao:

– Mislim da je to mnogo važnije od političke hajke koja se zbog doktorata vodi protiv mene punih osam godina unazad. Ja verujem u svoj doktorski rad, isto kao što verujem i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srbije. Reč je o političkoj odluci, koju ne mogu da prihvatim i zbog toga će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da je opovrgnem. Ne plašim se, jer znam da je istina na mojoj strani. Nastaviću da se borim, kao što se borim već osam godina. Politička hajka koja se vodi protiv mene može samo da me motiviše da radim još i više i bolje – napisao je Mali.