Sicilijanski bar u kome je snimljena jedan od najpoznatijih scena iz trilogije "Kum" i dalje je otvoren za goste, a u njemu se nalaze mnogi artefakti iz vremena snimanja ovog filma.

Zahvaljujući kultnoj trilogiji Frensisa Forda Kopole “Kum”, Siciliju su mnogi proglasili za kolevku mafije, mada je ovo prelepo ostrvo u Sredozemnom moru i ranije bilo poznato kao mesto odakle su potekla neka poznata kriminalna imena. Na njoj su snimljene neke od scena po kojima ćemo uvek pamtiti čuvene predstavnike porodice Korleone, u izvedbi Marlona Branda i Roberta De Nira, ali onu u kojoj Al Paćino sedi u bašti jednog kafea i prvi put saznaje kako se zove devojka u koju se zaljubio, mnogi smatraju omiljenom.

U njoj Majkl Korleone sedi sa svojim telohraniteljima u pomenutoj bašti i pitaju vlasnika kafea da li zna kako se zove devojka koja se Majklu dopala. Tada gazda shvata da se radi o njegovoj ćerki Apoloniji, koja će kasnije postati Majklova supruga. Ova kultna scena snimljena je u baru “Vitelli”, koji i danas radi, tako da je on jedna od glavnih turističkih atrakcija čitave Sicilije, piše Vintage News.

Nalazi se u prelepom selu Savoka, a smešten je u kamenoj zgradi iz 18. veka sa baštom prekrivenom vinovom lozom. U baru “Vitelli” se mogu videti brojne fotografije sa snimanja filma “Kum”, a prava atrakcija je što se i danas u njemu može da proba “granita di limoni”, piće kojim se Kopola osvežavao 1971. godine, dok je trajalo snimanje.loading...