PONOVO NEVREME I OLUJE, ali meteorolozi imaju i jednu LEPU VEST – evo kada nam se VRAĆA LETO

U Srbiji pretežno oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura od 16 do 20, a najviša od 24 do 28 stepeni. Na snazi narandžasti i žuti meteo-alarm.

oluja
pixabay.com

Danas u Srbiji pretežno oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Više padavina se očekuje u prvom delu dana.

Od podneva na severu, a do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 20, a najviša od 24 do 28 stepeni.

U Beogradu tokom jutra i pre podne kiša i pljuskovi, od sredine dana suvo. Temperatura oko 26 stepeni.

U Bačkoj, Banatu, Sremu i zapadnoj Srbiji je na snazi narandžasti meteo-alarm. To znači da je vreme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

U ostalim delovima Srbije na snazi je žuti meteo-alarm. To znači da vreme može biti (potencijalno) opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Od srede će ponovo sijati sunce, a krajem nedelje biće i toplije.