Vlasnik hotela "Prestiž" Bojan Radovanović, po četvrti put, popeo na krov hotela odakle preti samoubistvom zbog najavljenog prinudnog iseljenja.

 

Radovanović je na krovu istakao transparent sa natpisom “Štrajk glađu”. On je ponovo obukao majicu sa likom predsednika Aleksandra Vučića.

Dolazak izvršitelja najavljen je za 7.30 sati. Oni su ispred hotela došli oko 8 sati, a na licu mesta nalaze se i vatrogasci koji u okviru svoje opreme imaju i jastuk, za slučaj da vlasnik hotela “Prestiž” ipak odluči da skoči. Stigla je i policija i ekipa Hitne pomoći.

Najavljen je i dolazak Dragana Silića, od kojeg je Radovanović pozajmio novac sa zelenaškom kamatom.

 
Ispred hotela su i advokati obe strane.

 
Radovanovićev advokat Edvin Prelić kaže sa lica mesta da je Radovanović “započeo štrajk glađu i da na krovu namerava da ostane sve dok se ova situacija ne reši”.

Radovanović je nekoliko puta nameravao da skoči sa krova hotela, a na ovakav očajnički potez odlučio zbog nerašćenog duga od 300.000 evra. On je objasnio da je pomenuti novac pozajmio od Dragana Silića, a Silić od Novaka Buhe, inače brata Ljubiše Buhe Čumeta.

Radovanovićev advokat Edvin Prelić rekao je tada da su Radovanoviću novac pozajmili sa zelenaškom kamatom od deset odsto, a par meseci kasnije naterali ga da potpiše kupoprodajni ugovor za “Prestiž”.

– U julu 2014. godine oni upadaju naoružani u hotel, snimak postoji i na “Jutjubu”. Zatim, 09. marta 2017. godine Buha i Silić zaključuju sudsko poravnjavanje da Silić Buhi da Radovanovićev hotel na ime njihovog internog duga – rekao je Prelić.

Radovanović je tada rekao da se popeo na krov i odlučio da ugrozi svoj život, kako bi odbranio svoje i vlasništvo svoje supruge i dece.loading...