PONOVO RADI POZORIŠTE: Mjuzikl ‘Povratak u Oz’ oduševio Svilajnčane (FOTO)

Povratak u Oz
Facebook/MMaska-Omladinsko Pozorište Svilajnac

Pre par meseci u Svilajncu je otvoreno Omladinsko-amatersko pozorište 'MMaska', a grupa mladih entuzijasta sredinom aprila izvela je prvu predstavu, mjuzikl 'Povratak u Oz'. Publika je sa oduševljenjem i uživanjem ispratila ovu očaravajuću predstavu, koja će se u ovom gradu igrati do juna.

 

Foto: Facebook/MMaska-Omladinsko Pozorište Svilajnac

Omladinsko-amatersko pozorište u Sviljancu postojalo je još u 19. veku, a dva veka kasnije građani Svilajnca ponovo imaju priliku da se okušaju u svetu glume.

Grupa mladih i talentovanih ljudi, predvođena diplomiranim glumcem Mladenom Miljkovićem vredno je radila na pripremi mjuzikla, a njihov trud nagrađen je gromoglasnim aplauzom publike. Miljković je režirao mjuzikl, a u predstavi tumači lik Oz-a.

 

Foto: Facebook/MMaska-Omladinsko Pozorište Svilajnac

Tekst mjuzikla napisao je mladi pesnik i pisac Stefan Lazarević koji tumači i lik Strašila.

Pored njih dvojice, za veliki uspeh predstave zaslužni su mladi i talentovani glumci: Anđela Milosavljević, Sara Rajičić, Anica Radovanović, Katarina Krunić, Milan Aćimović, kao i plesači koji su začinili mjuzikl u koreografiji Đurđije Brzanović: Aleksandar Nešković, Sara i Lara Rajičić, Milena Nikodijević, Petar Ilić, Raša Calić, Đurđija Brzanović i Aleksandra Radivojević.

 

Foto: Facebook/MMaska-Omladinsko Pozorište Svilajnac

Muziku je uradio Vuk Starinac (Volf studio), za kostime je bila zadužena Živanka Mitrović, šminkom je sve dočarala Marina Milojević, rekvizitu pripremila Sara Rajić, scenografiju Ana i Maja Marković, rasvetu Saša Milanović,  a sve organizovale Ivana Milovanović i Aleksandra Radivojević.

Mladen Miljković kaže za naš portal da je veoma ponosan na sve svoje kolege.

Publika je rekla svoje, uživao sam, ponosno poklonio njihovim aplauzima koji su trajali dugo. Publika je prepoznala da želimo, možemo i hoćemo da ih edukujemo, zabavimo i oduševimo. Vredi boriti se za publiku i njihove osmehe – ističe mladi umetnik, koji se na kraju zahvaljuje svojim glumcima.

Mjuzikl ‘Povratak u Oz’ na repertoaru Centra za kulturu u Svilajncu je do juna, a u planu su i gostovanja u drugim gradovima u Srbiji. Ovi talentovani ljudi nemaju vremena za odmor, jer već pripremaju novu predstavu čija se premijera očekuje u junu.

 

Foto: Facebook/MMaska-Omladinsko Pozorište Svilajnac