PONOVO VARNICE U SKUPŠTINI: Zorana Mihajlović optužila Maju Gojković da LAŽE

zorana mihajlović maja gojković
dnevno.rs/kolaž

Opet varniči među funkcionerkama naprednjaka. Zorana Mihajlović je Maji Gojković rekla u lice da laže, na šta je predsednica parlamenta napustila salu i nije vodila zasedanje, saznaje "Blic".

 

Poslednja u nizu svađa među političarima je između ministarke Mihajlović i predsednice Skupštine Gojković, a njih dve su se verbalno zakačile pre dva dana već na samom početku zasedanja. Na dnevnom redu bilo je usvajanje seta infrastrukturnih propisa.

 
Čim su seli u poslaničke klupe predstavnici opozicije su tražili da Gojković objasni zašto je sednica zakazana “svega 24 sata i jedan minut ranije”. To je opozicione poslanike onemogućilo da podnesu predloge za dopunu dnevnog reda jer su praktično za to imali – samo taj jedan minut.

Gojkovićeva je isprva rekla da je sednicu sazvala isključivo jer su je “zamolile predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pošto bi te tačke, da nisu stavljene na dnevni red, imale posledica po državu“. Kako se rasprava zahuhtavala, Gojkovićeva je odgovornost za “zakasnelo” zakazivanje prebacila na ministarstvo Zorane Mihajlović. U tom trenutku ministarka se okrenula i odbrusila predsednici parlamenta:

Lažeš! Zašto lažeš?

Ja se tebi ne mešam u rad ministarstva, a nećeš ni ti u to kako ja vodim parlament – uzvratila je kroz zube Gojkovićeva.

Predsednica Skupštine je odmah napustila zasedanje, a potom je kao jedini prisutni zamenik Veroljub Arsić preuzeo vođenje sednice. Gojkovićeva se nije više vraćala u skupštinsku salu, što za nju nije uobičajeno jer i kada se dogodi da napusti zasedanje, ona se tokom dana vrati.

 

Oko svađe dve funkcionerke po Skupštini se prenose razne verzije uzroka. Po jednoj, ministarku je “najviše zabolelo” jer je Gojkovićeva rekla da ni njoj nije jasno zašto je sada toliko hitna “ta ratifikacija sporazuma koji stoje od avgusta”, a zna da je Vlada 26. oktobra, a ne u avgustu, usvojila ugovor o Transportnoj zajednici. Međutim, to nije jedino pojašnjenje događaja i svađe.

Gojkovićeva je svesno zakazala sednicu parlamenta s minutom vremena više od 24 sata da bi onemogućila opoziciju da bilo šta pismeno dostavi. I to je uradila jer je trebalo da putuje, a da nije tako hitno sazvala, opozicija bi dopunila dnevni red pa se zasedanje se ne bi završilo u željeno vreme predsednice – kaže poslanik vladajuće koalicije za “Blic”.

Iako dosad nije bilo javnih prepirki Gojkovićeve i Mihajlovićeve, unutar SNS se odnos njih dve najčešće opisuje sa “ne mirišu se”.

 

“Nismo u sukobu”

“Blic” juče nije uspeo da dobije komentar Maje Gojković, a Zorana Mihajlović na pitanje o svađi kratko je odgovorila:

Nisam u sukobu sa Majom Gojković.

Za ministarku Mihajlović poznato je da ne preza da odgovori, pa ni partijskim kolegama. Njena prepirka sa bivšim predsednikom Tomom Nikolićem trajala je koliko i njegov mandat. Varničila je i sa ministrima Zoranom Đorđevićem i Aleksandrom Vulinom. Javno je odgovorila premijerki Ani Brnabić. Od koalicionih partnera “poslastica” su joj socijalisti Ivica Dačić i Milutin Mrkonjić.