Poreski inspektor iz Kragujevca TRČAO do Beograda kako bi prijavio MOBING!

Patike
Pixabay.com

Kragujevački inspektor poreske uprave Zvonko Đorđević zbog, kako kaže, višegodišnjih pretnji i mobinga, krenuo je da trči maraton iz Kragujevca do Beograda, gde je predao krivičnu prijavu protiv direktorke PU u Kragujevcu, piše N1.

 

Maratonom dugim 118 kilometara, protiv mobinga i pretnji. Tako Zvonko Đorđević iz Kragujevca, objašnjava svoju odluku da više od 24 sata trči do glavnog grada, jer je kako kaže, iscrpeo sve opcije.

„Odlučio sam se na ovo zato što sam iscrpeo sve zvanične mogućnosti. Zato što sam pisao svim institucijama, niko nije odgovarao i ništa se nije promenilo“, objašnjava Đorđević.

U Beograd je stigao nekoliko minuta posle isteka radnog vremena, ali u Poreskoj upravi su prihvatili da ga prime, zajedno sa gomilom papira među kojima je i krivična prijava protiv direktorke filijale Kragujevac.

„Ovde sam da predam ponovo, jer sam već predao prijavu za disciplinski postupak i krivičnu odgovornost protiv direktorke i tražili su mi dokaze. Ja sam pisao i 2014. o mnogim problemima i korupcijama, bila je i kontrola i sve je utvrđeno, ali niko nije snosio odgovornost“, kaže poreski inspektor iz Kragujevca.

Prosečna plata u ovoj zemlji je 4.500 EVRA: Ono što vam niko ne kaže je koliko vam treba za HRANU i RAČUNE!

On se od 2013. godine obraćao mnogim institucijama kako bi skrenuo pažnju na lošu situaciju u Poreskoj upravi, ali kako kaže, nisu imali sluha.

Pošto su ga u septembru protiv njegove volje i bez rešenja, prebacili na drugo radno mesto, odlučio je da podnese i žalbu na rad direktorke. U Poreskoj upravi tvrde da će se ispitati svi navodi.

Đorđević će se iz Beograda kući vratiti automobilom, sa olakšanjem jer je uspeo u nameri, ali kako kaže, ne nada se mnogo, jer do sada niko nije imao razumevanja za probleme koje je navodio.