POROĐAJ TRAJAO NEKOLIKO MINUTA: Turistkinja nije znala da je trudna, pa se porodila na plaži

Austrijanka (45) koja je sa porodicom ljetovala u Italiji porodila se na plaži, a nije znala da je trudna, piše "Hafington Post".

Plaža More
Pixabay.com

Krijući se sa dvoje dece i suprugom od sunca u hladu na plaži, 45-godišnja Austrijanka osetila je da joj nije dobro, piše portal Wanted In Milan.

Otišla je do toaleta, ali joj se stanje pogoršalo. Nije znala da je trudna ali joj je bilo jasno da je počela da se porađa.

Vikala je da joj je neophodna pomoć, što su čuli zaposleni u održavanju i obezbeđivanju kupališne zone i momentalno preko razglasa pozvali medicinske radnike, ukoliko ih ima na plaži.

Lekara, nažalost nije bilo, ali se među posetiocima plaže zatekla medicinska sestra koja je zajedno sa spasiocima i uz pomoć doktora koji je preko telefona davao instrukcije uspela da porodi Austrijanku.

Beba je na svet došla za svega nekoliko minuta – pre nego što je stigla ekipa Hitne pomoći.

Dečak i mama prebačeni su odmah u bolnicu i oboje su dobro uprkos tome što je mama izgubila dosta krvi.

Sve se dogodilo 1. avgusta, a javnost je o neobičnom dešavanju na plaži obaveštena tek danas kada su majka i beba otpušteni iz bolnice, javljaju italijanski mediji.

Dečak je dobio ime Paolo, po spasiocu koji je bio jedan od prvih koji su ženi pritekli u pomoć.

Paolo je sedmo dete austrijskog bračnog para koji kada se uputio na odmor u italijansko mesto Katolika nije ni naslućivao da očekuje prinovu.