PORODICA I PRIJATELJI ISPRATILI SMOKIJA, a ćerka Ljubiše Samardžića se oprostila od oca OVIM REČIMA

Ljubiša Samardžić
wikipedia.org

Ispraćaj za kremaciju glumca Ljubiše Samardžića (1936-2017) počela je oko podne na Novom groblju. Nekoliko stotina ljudi došlo je da se oprosti od popularnog Smokija.

Formiran je dugačak red za ulaz u kapelu gde su prijatelji, rodbina i poštovaoci legendarnog glumca došli da porodici izraze saučešće. Opelo je služio starešina Saborne crkve Petar Lukić.

U kapeli su saučešće primali najbliži članovi Ljubišine porodice: supruga Mirjana, ćerka Jovana, unučad, Ljubišin brat… Posle opela govor je održala ćerka Jovana.

– Posedovao si energiju koju nije mogao svako da prati…bol si prevazilazio radom, pretvarajući je u ljubav. Tako ćemo i mi sada tata… – rekla je kroz suze cerka.

Potom je unuka Marta pročitala pesmu Radjarda Kiplinga “Ako”, a jedan od najpotresnijih trenutaka bio je kada je pušten audio snimak Ljubiše kako peva “A sad adio” koju je izvodio kao Šurda u seriji “Vruć vetar”.

Porodici, a i svima u kapeli, pošle su suze na oči u tom trenutku. Jecaji u kapeli govorili su koliko će nam svima nedostajati onaj Šurda.

Od Ljubiše Samardžića su se na Novom groblju oprostili i Dragan Petrović Pele, Božidar – Bota Nikolić, Puriša Đorđević, Ljiljana Blagojević, Jugoslav Pantelić, Sandra Perović, Zoran Živković, Andreja Mladenović, Nebojša Bradić, Slobodan Šijan, Radoš Bajić, Kalina Kovačević, Mirka Vasiljević, Voja Brajović, Vladimir Božović, Zvezdan Terzić, Momčilo Minić…

U kapeli je među mnogim vencima bio i onaj koji je poslao predsednik Vučić, koji je verovatno doneo neko od njegovih saradnika. Na vencu je pisalo “Velikanu srpskog glumišta”.

Nakon završenog opela i ispraćaja za kremaciju u 14 časova biće održana komemoracija u Jugoslovenskoj kinoteci.