Porodica očekuje vesti: RATKO MLADIĆ PREBAČEN U BOLNICU, u Hagu mu naglo pozlilo

General Ratko Mladić koji je u četvrtak zbog zdravstvenih tegoba prebačen u bolnicu, danas je vraćen u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, potvrdio je njegov sin Darko Mladić.

Ratko Mladić
print screen/youtube.com/RT

– Malopre sam se čuo sa ocem. Javio se iz pritvorske jedinice. Tegobe nema i sada se oseća bolje. Rekao mi je da su mu lekari rekli da nema novih tegoba sa srce. Takođe mi je preneo da mu glavu nisu snimali. Nadam se da ćemo ovoga puta dobiti lekarsku dokumentaciju brže, jer se dešavalo da čekamo i po tri, četiri meseca – rekao je Darko Mladić.

Podsetimo, general Ratko Mladić prebačen je iz zatvorske jedinice u haškom pritvoru u bolnicu, gde su mu zbog pogoršane zdravstvene situacije urađeni specijalistički pregledi, rekao je Mladićev sin Darko Mladić.

On je naveo da je Ratko Mladić imao tegobe, te da je juče prevezen u bolnicu, a porodica od jutros očekuje da im jave kakvo mu je stanje.

Prema njegovim rečima, Mladiću je od jutra kada ga je posetila supruga bilo loše i sve mu je lošije, te je došao lekar, a poseta prekinuta.

– On komunicira. Mojoj majci su neformalno rekli da nije ništa strašno, ali da će ga zadržati radi pregleda. Јoš nemamo nikakav izveštaj šta se dešava – kaže Darko Mladić.

Haški tribunal je 22. novembra 2017. godine osudio generala Mladića na doživotnu kaznu zatvora, na šta je njegova odbrana uložila žalbu.

Mladić je 12. marta ove godine dočekao 77. rođendan u haškom pritvoru.loading...