Vranjska policija uhapsila je S. P. (40) zbog sumnje da je izvršila krivično delo nasilja u porodici, saopštila je vranjska Policijska uprava.

 

Ona se sumnjiči da je zapalila krevet u porodičnoj kući i pretila suprugu.

Rešenjem Višeg suda u Vranju, ona je po hitnom postupku privremeno udaljena iz stana i zabranjena joj je komunikacija sa suprugom.

Vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca u Vranju Milica Petković izjavila je za “Blic” da je osumnjičena S. P. privedena na saslušanje 7. jula.

Prema dosadašnjim saznanjima, osumnjičena je u večernjim satima 5. jula hartijom zapalila dečiji krevet. Požar se nije proširio na ostali deo kuće, a nakon paljenja krevetića, S. P. je telefonom uputila pretnje suprugu. Zapretila je da će da zapali kuću. Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, službenici Policijske uprave uhapsili su je i doneli rešenje o zadržavanju do 48 časova zbog sumnje da je počinila krivično delo nasilja u porodici, rekla je Petkovićeva. 

Uz krivičnu prijavu policije osumnjičena će biti privedena na saslušanje zamerniku tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju. 

Zbog poremećenih bračnih odnosa već četiri puta je prijavljivana svađa između supružnika. Prijave su završene upozorenjima policije – dodala je Petkovićeva.loading...