PORODILIŠTE HITNO DEZINFIKOVANO: Kod dve bebe potvrđen koronavirus – evo u kakvom su stanju

Izvršena dezinfekcija vranjskog porodilišta nakon što su dve bebe zaražene koronom transportovane za Niš...

doktor
pixabay.com

U vranjskom porodilištu tokom vikenda nije bilo porođaja, jer je rađena celokupna dezinfekcija po preporukama Zavoda za javno zdravlje, nakon što su dve bebe transportovane za Niš jer je kod njih potvrđen korona virus.

Dr Gordana Đorđević načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo vranjske bolnice, kaže da iako je planirano da se žene šalju za Surdulicu ili Niš nije bilo prijema, tako da je od jutros sve vraćeno u normalni režim rada.

Dve bebe koje su pozitivne transportovane za Niš su prema njenim informacijam dobro i pored njih nema pozitivnih ni među bebama, ni među majkama kao ni među  zaposlenima.

Dešavalo se i ranije da među zaposlenima ima pozitivnih ali su oni odmah prestajali sa radom. Sada je ta situacija mnogo bolja jer je oko 80 procenata zaposlenih vakcinisano – kaže dr Đorđević.

Krajem marta prošle godine ovo odeljenje bilo je zatvoreno na dva dana, i u tom periodu biće izvršeno mehaničko čišćenje i kompletna dezinfekcija odeljenja, jer je kod Ginekologa koji je radio na odeljenju potvrđen virus. Svi ginekološki pregledi obavljani su u dispanzeru Doma zdravlja, a porođaji u Surdulici.