PORUKA GRAĐANIMA: Evo šta opozicija misli o napadu na Vesića i o BOJKOTU IZBORA

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je danas da je odluka o bojkotu izbora "prvi korak u potpunoj promeni sistema u Srbiji".

BETA/LUKA FILIPOVIC/DS

On je u Paraćinu, gde je razgovarao sa gradjanima, izjavio da odluka o bojkotu “ne znači samo neučestvovanje na prolećnim lažnim izborima”, nego da je to “i poruka gradjanima da ne pristajemo na dalje urušavanje države i snižavanje standarda u bilo kojoj sferi javnog života”.

– Bojkotom upisujemo medju koja razdvaja demokratiju i totalitarizam, izbore i prinudu, medije i propagandu, dijalog i govor mržnje. Novi sistem će podrazumevati lustraciju, specijalnog tužioca za visoku korupciju, promenu Zakona o radu, departizaciju javne uprave, uvodjenje profesionalnog menadžmenta u državna i javna preduzeća, poništavanje ili izmenu štetnih ugovora po državu, kombinovani sistem izbora poslanika i direktni izbor predsednika opština i gradnačelnika – naveo je Jovanović a preneo Savez za Srbiju.

Komentarišući incidente posle sinoćnje promocije zbirke kolumni zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, Jovanović je rekao da se na snimcima “vidi da nije bilo nikakvog nasilja prema Vesiću” i da ga “ne sme biti ni ubuduće”, ali je i dodao da je javno izražavanje nezadovoljstva radom jednog javnog funkcionera, demokratska tekovima i evropska praksa.