PORUKA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Setimo se preminulog doktora Lazića na njegov rođendan

Dr Miodrag Lazić, direktor niškog Urgentnog centra i nekadašnji vojni hirurg dobrovoljac, koji je 14. aprila podlegao koronavirusu, danas bi proslavio 65. godinu života.

printscreen

Doktor Miodrag Lazić, bio je i dobrovoljac iz Niša za vreme ratnog razaranja poslednje Jugoslavije, na krajiškom i sarajevskom ratištu, svojim rukama vaskrsavao je mrtve ranjenike.

Bogoljubivi ratni hirurg činio je medicinska čuda, kojima nije samo pomerao granice zakona ljudske prirode, nego ih je i usavršavao.

Podsetimo, slavni hirurg preminuo je od posledica virusa korone, 14. aprila. On je ostavio i oproštajno pismo u kome je napisao:

Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv, bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim . Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu četiri godine, za vreme NATO bombardovanja. Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio – rekao je dr Lazić pre nego što je preminuo i dodao:

Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda, zauvek iskreno će plakati svi, jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju, nego samo napred. Budite ponosni na mene .

Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunciča i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka, a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno –  obratio se kolegama i supruzi.

Na kraju poruke se potpisao sa:

Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda“.

Borac, kakav je uvek bio, ostao je do kraja. Čast i ponos mu nisu dozvoljavali da se skloni sa prve linije fronta u ovom poslednjem ratu koji Srbija vodi, a u kom su glavni borci lekari.

Nasmejan prkosio je koroni koja ga je na kraju uzela.