POSAO IZ SNOVA: On godišnje zaradi 6,6 miliona dinara, a NE RADI NIŠTA – i to zbog TRAMPOVE BAHATOSTI!

Iako za naše uslove prima ogromne pare, izdaju ga živci!

Donald Tramp
Wikipedia

Neverovatna priča stiže iz Bele kuće, koja godišnje izdvoji 130.000 dolara da plati dvojicu radnika da lepe papire koje je Donald Tramp pocepao!

Redžinald Jang i Solomon Larti dan počinju naoružani selotejpom.

Prolazimo kroz hrpe pocepanog papira i lepimo ih u celinu. Nekada su dokumenta pocepana po sredini, a nekada u male komadiće poput konfeta. To je kao da slažete pazle – kaže Larti u intervjuu za Politiko.

Naime, zakonska je obaveza čuvati i arhivirati svaki predsednički dokument u arhivu Bele kuće.

Budući da Tramp, prema rečima Lartija, ima neobičnu naviku da pocepa službene papire nakon što ih pročita, a sva nastojanja njegovih savetnika da doskoče toj Trampovoj praksi nisu urodila plodom, administracija Bele kuće nije imala izbora nego nekom da prebaci posao “čišćenja nereda”. U suprotnom bi Tramp kršio zakon!

Selotejpom zalepimo natrag sve pocepane komadiće i kada je dokument gotov predajemo ga nadzorniku. Obnovljeni dokument se onda šalje u Nacionalnu arhivu – opisuje Larti (54) svoj radni dan i službenu proceduru rukovanja dokumentima.

Larti, koji već 30 godina radi kao državni službenik, godišnje zaradi 65.000 dolara, ali kaže da se do dolaska Trampa, nikad u karijeri nije susreo sa tim da selotejpom mora da lepi predsedničke papire.

Kada se pojavila čitava gomila pocepanih memoranduma, beleški, pisama i pozivnica Larti je dobio i pomoćnika Janga. Prethodno je Jang radio kao analitičar u Beloj kući 20 godina.

Gledam u svog nadređenog i pitam ga da li je ozbiljan. Zarađujemo više od 60.000 dolara godišnje, trebalo bi da radimo nešto ozbiljnije. Ovaj posao je tek malo bolji o pražnjenja kanti za smeće – rekao je Jang iskreno novinaru Politika.

Kako kaže, sistem administracije za vreme Trampa sušta je suprotnost onom za vreme bivšeg američkog predsednika Baraka Obame.

U međuvremenu, obojica su dobili iznenadne otkaze sa svoje pozicije, a iako iz Bele kuće nisu hteli da komentarišu Trampovu naviku da cepa službenu dokumentaciju, oni tvrde da je još uvek jedno odeljenje zaduženo za lepljenje pocepanog papira, piše Politiko.