Poslanica izvšila SAMOUBISTVO nakon što je prijavila da su je SILOVALI MIGRANTI, a vlast ZATAŠKALA SLUČAJ

Nova migrantska afera potresa Holandiju, a u centru je nekadašnja poslanica Gradske skupštine u Hagu Vili Dile, koja je izvršila samoubistvo nakon što je objavila da su je silovali migranti.

Printscreen

Njena objava na društvenim mrežama je brzo uklonjena, a policija priznaje da je obaveštena o silovanju, ali da poslanica nije prijavila počinioce.

Pošto je Dile uskoro pronađena mrtva, to je izazvalo žestoko reagovanje dela javnosti i sumnje u rad holandskih vlasti i policije.

Dva dana pre nego što se ubila, Dile je emitovala video u kojem je navela da su je silovali migranti, što su, navodno, zataškali i policija i vladajuća stranka.

Nakon reagovanja, snimak je ubrzo izbrisan i događaj se pokušava zataškati, navode portali.

Vili Dile bila je član Stranke za slobodu i zalagala se za obustavljanje ilegalnih migracija.

U snimku koji je uznemirio javnost navela je da su je “migranti grupno silovali”, uz ocenu da je “silovanje bilo naručeno u okviru kampanje zastrašivanja vladajuće stranke koja podržava otvorene granice”.

Ona je izjavila na video-snimku da je suočena sa zastrašujućim pretnjama, te da su je prisiljavali da ćuti o migrantskom nasilju.

– Želim da svet zna istinu. Dana 15. marta 2017. godine oteta sam, silovana i napadnuta od grupe migranata zbog toga što su želeli da se više ne javljam za reč u Gradskoj skupštini u Hagu – navela je ona u oproštajnom snimku.

Ona je poručila da napušta politiku jer se bojala da bi neko mogao da povredi njenu decu.

– Ne mogu da živim sa tim. Ti ljudi mrze žene, a mrze i mene – rekla je ona.